EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Egyéb Szekszárd

Százmilliós turisztikai fejlesztés

Október 30-án Ács Rezső, városunk polgármestere és Fehér János, a Magyar Államkincstár Tolna megyei igazgatója támogatási szerződést írtak alá, amelynek értelmében elkezdődhet a Sió turisztikai fejlesztése elnevezésű projekt.

A hamarosan induló projekt iratait a sajtó képviselői előtt írták alá a vezetők. A polgármester a beruházás fontosságát hangsúlyozta. A beruházás mintegy 100 millió forintos kerettel rendelkezik, és várhatóan 2018 októberéig fejezik be.


– A megyei önkormányzat kiemelt programja a Sió turisztikai útvonalként történő felhasználása, amely a vízi és kerékpáros turizmus szerves része lesz. A város önkormányzata pedig ehhez csatlakozik, ezáltal a legnagyobb kikötő és szolgáltatóbázis Szekszárd város közigazgatási területén fog megépülni. A megye vízi turisztikai útvonalát kívánjuk kialakítani a Sión, amelynek legnagyobb bázisa a kajak-kenu sportág vízi bázisa is lesz egyben. Tulajdonképpen a megállapodás értelmében a három szereplő – a megyei önkormányzat, a kajak-kenu egyesület, illetve Szekszárd város önkormányzata – egy olyan turisztikai attrakciót hoz létre, amely igyekszik kihasználni a Sió által nyújtott lehetőségeket – részletezte Ács Rezső.

Fehér János és Ács Rezső aláírja a támogatási szerződést. Fotó: Nagy Nándor

Ezzel a projekttel a város turisztikai forgalmát szeretnék növelni.


– Nekünk ez azért is fontos, mert így új turistákat szeretnénk bevonni a város életébe, a város vérkeringésébe. Ennek a támogatásnak köszönhetően mintegy százmillió forintos forrást tudunk ennek a beruházásnak a megvalósítására fordítani. Szekszárd város önkormányzatának feladata a kapcsolódó infrastruktúra – kerékpáros-pihenők, parkolók, utak, kerékpárutak – kialakítása lesz. Bízom benne, hogy ezt a projektet közösen mielőbb meg tudjuk valósítani, és akkor be fog kerülni a megyei attrakciók közé Szekszárd város mint turisztikai pont, mint turisztikai megálló. Ezáltal a jövőbeni fejlesztésekhez jó alapul, jó bázisul fog szolgálni – zárta mondandóját városunk polgármestere.            

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.