2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb Szekszárd

Százmilliós turisztikai fejlesztés

Október 30-án Ács Rezső, városunk polgármestere és Fehér János, a Magyar Államkincstár Tolna megyei igazgatója támogatási szerződést írtak alá, amelynek értelmében elkezdődhet a Sió turisztikai fejlesztése elnevezésű projekt.

A hamarosan induló projekt iratait a sajtó képviselői előtt írták alá a vezetők. A polgármester a beruházás fontosságát hangsúlyozta. A beruházás mintegy 100 millió forintos kerettel rendelkezik, és várhatóan 2018 októberéig fejezik be.


– A megyei önkormányzat kiemelt programja a Sió turisztikai útvonalként történő felhasználása, amely a vízi és kerékpáros turizmus szerves része lesz. A város önkormányzata pedig ehhez csatlakozik, ezáltal a legnagyobb kikötő és szolgáltatóbázis Szekszárd város közigazgatási területén fog megépülni. A megye vízi turisztikai útvonalát kívánjuk kialakítani a Sión, amelynek legnagyobb bázisa a kajak-kenu sportág vízi bázisa is lesz egyben. Tulajdonképpen a megállapodás értelmében a három szereplő – a megyei önkormányzat, a kajak-kenu egyesület, illetve Szekszárd város önkormányzata – egy olyan turisztikai attrakciót hoz létre, amely igyekszik kihasználni a Sió által nyújtott lehetőségeket – részletezte Ács Rezső.

Fehér János és Ács Rezső aláírja a támogatási szerződést. Fotó: Nagy Nándor

Ezzel a projekttel a város turisztikai forgalmát szeretnék növelni.


– Nekünk ez azért is fontos, mert így új turistákat szeretnénk bevonni a város életébe, a város vérkeringésébe. Ennek a támogatásnak köszönhetően mintegy százmillió forintos forrást tudunk ennek a beruházásnak a megvalósítására fordítani. Szekszárd város önkormányzatának feladata a kapcsolódó infrastruktúra – kerékpáros-pihenők, parkolók, utak, kerékpárutak – kialakítása lesz. Bízom benne, hogy ezt a projektet közösen mielőbb meg tudjuk valósítani, és akkor be fog kerülni a megyei attrakciók közé Szekszárd város mint turisztikai pont, mint turisztikai megálló. Ezáltal a jövőbeni fejlesztésekhez jó alapul, jó bázisul fog szolgálni – zárta mondandóját városunk polgármestere.            

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.