EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Egyéb Szombathely

Szent Márton ünnepe

A hagyomány szerint a mai Szent Márton templom helyén állt a savariai szent szülőháza. Egész évben érkeznek ide zarándokok, és ilyenkor, Szent Márton ünnepén ez a hely a lampionos felvonulás végállomása is.

Két évvel ezelőtt kívül-belül megújult a templom épülete, idén pedig az előtte lévő tér ölt új ruhát. Hivatalos átadóik azonban számos programot is szerveztek, szerveznek a városban: a tízéves Szent Márton Látogatóközpontban például Szent Márton a textil világában címmel nyílt kiállítás.

Fotó: CSG

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.