EUR: 326,60 Ft
CHF: 280,51 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Hódmezővásárhely

Szerbekkel versengtek a magyar sportolók

A hódmezővásárhelyi közönség egy országos FitKid-bajnokságnak lehetett szemtanúja a Balogh Imsi Sportarénában. A Hód-Fitness SE tagjai hazai pályán álltak a bírák elé, és megpróbálták kihozni magukból a legtöbbet, hiszen ez volt az olaszországi Európa-bajnokság első kvalifikációs versenye.

A közönség 17 vásárhelyi indulónak szurkolhatott délelőtt, az egyéni versenyszámokban. Délután a Hód-Fitness SE 18 versenyzőt állított a zsűri elé.

A versenyre eredetileg csak magyar versenyzőket vártak, de a Hód-Fitness SE tagjai nemrégiben Szerbiában voltak versenyen, ahol kiderült, hogy az írországi Európa-kupára a szerbek nem kaptak vízumot, így meghívták őket a vásárhelyi megmérettetésre.


A vásárhelyi bajnokság nem csak azért volt különleges, mert az ország minden pontjáról, és még Szerbiából is érkeztek versenyzők, hanem ezért is, mert kiderült, hogy a Hód-Fitness SE a 2017-es év legeredményesebb egyesülete lett.

Ezt nagy örömmel vette a szerb különítmény, így ők is a magyarokkal versengtek. Kilenc korcsoportban nevezhettek a versenyzők, a ráadáskategória pedig a szenior korcsoport volt. Az egyéni versenyeken túl csapatversenyeket is tartottak, így az indulók azt is megmutathatták, hogy közösen milyen koreográfiát készítettek. A hódmezővásárhelyi FitKid-bajnokság a következő évi olaszországi Európa-bajnokság első kvalifikációs versenye volt, így minden induló a legjobb teljesítményt próbálta nyújtani.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.