EUR: 322,05 Ft
CHF: 281,55 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Hódmezővásárhely

Szerbekkel versengtek a magyar sportolók

A hódmezővásárhelyi közönség egy országos FitKid-bajnokságnak lehetett szemtanúja a Balogh Imsi Sportarénában. A Hód-Fitness SE tagjai hazai pályán álltak a bírák elé, és megpróbálták kihozni magukból a legtöbbet, hiszen ez volt az olaszországi Európa-bajnokság első kvalifikációs versenye.

A közönség 17 vásárhelyi indulónak szurkolhatott délelőtt, az egyéni versenyszámokban. Délután a Hód-Fitness SE 18 versenyzőt állított a zsűri elé.

A versenyre eredetileg csak magyar versenyzőket vártak, de a Hód-Fitness SE tagjai nemrégiben Szerbiában voltak versenyen, ahol kiderült, hogy az írországi Európa-kupára a szerbek nem kaptak vízumot, így meghívták őket a vásárhelyi megmérettetésre.


A vásárhelyi bajnokság nem csak azért volt különleges, mert az ország minden pontjáról, és még Szerbiából is érkeztek versenyzők, hanem ezért is, mert kiderült, hogy a Hód-Fitness SE a 2017-es év legeredményesebb egyesülete lett.

Ezt nagy örömmel vette a szerb különítmény, így ők is a magyarokkal versengtek. Kilenc korcsoportban nevezhettek a versenyzők, a ráadáskategória pedig a szenior korcsoport volt. Az egyéni versenyeken túl csapatversenyeket is tartottak, így az indulók azt is megmutathatták, hogy közösen milyen koreográfiát készítettek. A hódmezővásárhelyi FitKid-bajnokság a következő évi olaszországi Európa-bajnokság első kvalifikációs versenye volt, így minden induló a legjobb teljesítményt próbálta nyújtani.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.