EUR: 324,38 Ft
CHF: 278,63 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Egyéb Miskolc

Szezonzáró vonatozás

A közelmúltban rendezték meg az Északerdő Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútján az év utolsó mahócai programját, a Lombhullató vonatozást.

Akissé zordabb, hamisítatlan őszi időben csaknem kétszáz utassal közlekedtek a Miskolc-Dorottya utca állomásról a vadregényes kelet-bükki kisvasútvonalra induló különvonatok. A délelőtti vonat utasai Mahóca állomástól rövid erdei sétát tehettek a közeli mahócai méneshez, ahol a csodálatos környezetben lévő birtokon betekintést kaphattak a különleges akhal-teke lovak történetébe, fajtájuk jellegzetességeibe.


Őszi vonatozás Mahócára – fotó: Kenyeres Gábor

A nap további részében varbói sétára, andókúti szalonnasütésre nyílt lehetőség. A menetrend szerinti vonatok által egyébként nem járt szárnyvonalra legközelebb várhatóan a jövő év januárjában indul majd hasonló különjárat.

A kisvonat utasai ezúttal a mahócai ménest is meglátogatták – fotó: Kenyeres Gábor

 

Kapcsolódó Cikkek

 • 2019-ben elkezdik végrehajtani a Modern falvak programot

  2019-ben elkezdik végrehajtani a Modern falvak programot

  Jövőre 135 milliárd forintot fordítanak az összesen 3500 milliárdos Modern városok programra, és megkezdődik a Modern falvak program végrehajtása is – jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.