2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Békéscsaba

Színesebb, kreatívabb tér a gyerekeknek

A napokban adták át a Százszorszép Művészeti Bázisóvoda megújult udvarát. A gyerekek új csúszdákat, padokat és játékokat kaptak. A 36 millió forintos beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program segítségével valósult meg.

A Százszorszép Művészeti Bázisóvoda megújult udvara sok meglepetést tartogatott a kicsiknek: új csúszdákat, padokat, játszóeszközöket kaptak a gyerekek, valamint két elavult tárolóból multifunkcionális babaház lett.


Tóthné Svecz Valéria, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője a fejlesztéssel kapcsolatban kiemelte, a tervezők és kivitelezők is békéscsabaiak voltak a projekt megvalósításában. Az intézmény vezetője, illetve munkatársai ismerték a gyermekek igényeit, szokásait. Ez is figyelembe vették a munkálatok alatt, ennek nagy szerepe volt a sikeres megvalósításban is.

Kócsi Sándorné, a Százszorszép Művészeti Bázisóvoda óvodavezetője rendkívül elégedett a fejlesztésekkel, mert véleménye szerint fontos, hogy a gyerekek biztonságos környezetben tudjanak játszani. Minőségi átalakulást jelent a fejlesztés, teljes mértékben megújult szinte minden része az óvoda udvarának. A járófelülettől kezdve eltűntek a különböző régi játékeszközök és helyettük megfelelő, új játékokat kaptak a gyerekek – hangsúlyozta az óvodavezető.


Bíró Csaba, a közművelődési, ifjúsági, oktatási és sportbizottság elnöke kiemelte, hogy a jövő generáció szempontjából rendkívül fontosak ezek a beruházások. A legfontosabb az, hogy a rendelkezésre álló forrásokat a lehető legjobban tudják elkölteni. A település vezetőiként mindent megtesznek azért, hogy a rendelkezésre álló összegből olyan beruházásokat és fejlesztéseket tudjanak eszközölni, végrehajtani, amelyek a jövő generáció érdekeit szolgálják. Ez óriási felelősség, hiszen aki gyermekekkel, az ifjúsággal foglalkozik, hosszú távon kell gondoskodnia arról, hogy a lehetőségeit a lehető legjobban tudja kiaknázni – húzta alá Bíró Csaba.

A bizottság elnöke arról is beszámolt, hogy a beruházás csak az első mérföldköve volt ennek a projektnek. Az elkövetkező hetekben további két intézményben, a Tábor utcai, valamint a Lenkey utcai óvodában is bemutatják a fejlesztéseket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.