EUR: 322,45 Ft
CHF: 281,99 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Békéscsaba

Színesebb, kreatívabb tér a gyerekeknek

A napokban adták át a Százszorszép Művészeti Bázisóvoda megújult udvarát. A gyerekek új csúszdákat, padokat és játékokat kaptak. A 36 millió forintos beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program segítségével valósult meg.

A Százszorszép Művészeti Bázisóvoda megújult udvara sok meglepetést tartogatott a kicsiknek: új csúszdákat, padokat, játszóeszközöket kaptak a gyerekek, valamint két elavult tárolóból multifunkcionális babaház lett.


Tóthné Svecz Valéria, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője a fejlesztéssel kapcsolatban kiemelte, a tervezők és kivitelezők is békéscsabaiak voltak a projekt megvalósításában. Az intézmény vezetője, illetve munkatársai ismerték a gyermekek igényeit, szokásait. Ez is figyelembe vették a munkálatok alatt, ennek nagy szerepe volt a sikeres megvalósításban is.

Kócsi Sándorné, a Százszorszép Művészeti Bázisóvoda óvodavezetője rendkívül elégedett a fejlesztésekkel, mert véleménye szerint fontos, hogy a gyerekek biztonságos környezetben tudjanak játszani. Minőségi átalakulást jelent a fejlesztés, teljes mértékben megújult szinte minden része az óvoda udvarának. A járófelülettől kezdve eltűntek a különböző régi játékeszközök és helyettük megfelelő, új játékokat kaptak a gyerekek – hangsúlyozta az óvodavezető.


Bíró Csaba, a közművelődési, ifjúsági, oktatási és sportbizottság elnöke kiemelte, hogy a jövő generáció szempontjából rendkívül fontosak ezek a beruházások. A legfontosabb az, hogy a rendelkezésre álló forrásokat a lehető legjobban tudják elkölteni. A település vezetőiként mindent megtesznek azért, hogy a rendelkezésre álló összegből olyan beruházásokat és fejlesztéseket tudjanak eszközölni, végrehajtani, amelyek a jövő generáció érdekeit szolgálják. Ez óriási felelősség, hiszen aki gyermekekkel, az ifjúsággal foglalkozik, hosszú távon kell gondoskodnia arról, hogy a lehetőségeit a lehető legjobban tudja kiaknázni – húzta alá Bíró Csaba.

A bizottság elnöke arról is beszámolt, hogy a beruházás csak az első mérföldköve volt ennek a projektnek. Az elkövetkező hetekben további két intézményben, a Tábor utcai, valamint a Lenkey utcai óvodában is bemutatják a fejlesztéseket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.