EUR: 312,81 Ft
CHF: 260,96 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb Békéscsaba

Színesebb, kreatívabb tér a gyerekeknek

A napokban adták át a Százszorszép Művészeti Bázisóvoda megújult udvarát. A gyerekek új csúszdákat, padokat és játékokat kaptak. A 36 millió forintos beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program segítségével valósult meg.

A Százszorszép Művészeti Bázisóvoda megújult udvara sok meglepetést tartogatott a kicsiknek: új csúszdákat, padokat, játszóeszközöket kaptak a gyerekek, valamint két elavult tárolóból multifunkcionális babaház lett.


Tóthné Svecz Valéria, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője a fejlesztéssel kapcsolatban kiemelte, a tervezők és kivitelezők is békéscsabaiak voltak a projekt megvalósításában. Az intézmény vezetője, illetve munkatársai ismerték a gyermekek igényeit, szokásait. Ez is figyelembe vették a munkálatok alatt, ennek nagy szerepe volt a sikeres megvalósításban is.

Kócsi Sándorné, a Százszorszép Művészeti Bázisóvoda óvodavezetője rendkívül elégedett a fejlesztésekkel, mert véleménye szerint fontos, hogy a gyerekek biztonságos környezetben tudjanak játszani. Minőségi átalakulást jelent a fejlesztés, teljes mértékben megújult szinte minden része az óvoda udvarának. A járófelülettől kezdve eltűntek a különböző régi játékeszközök és helyettük megfelelő, új játékokat kaptak a gyerekek – hangsúlyozta az óvodavezető.


Bíró Csaba, a közművelődési, ifjúsági, oktatási és sportbizottság elnöke kiemelte, hogy a jövő generáció szempontjából rendkívül fontosak ezek a beruházások. A legfontosabb az, hogy a rendelkezésre álló forrásokat a lehető legjobban tudják elkölteni. A település vezetőiként mindent megtesznek azért, hogy a rendelkezésre álló összegből olyan beruházásokat és fejlesztéseket tudjanak eszközölni, végrehajtani, amelyek a jövő generáció érdekeit szolgálják. Ez óriási felelősség, hiszen aki gyermekekkel, az ifjúsággal foglalkozik, hosszú távon kell gondoskodnia arról, hogy a lehetőségeit a lehető legjobban tudja kiaknázni – húzta alá Bíró Csaba.

A bizottság elnöke arról is beszámolt, hogy a beruházás csak az első mérföldköve volt ennek a projektnek. Az elkövetkező hetekben további két intézményben, a Tábor utcai, valamint a Lenkey utcai óvodában is bemutatják a fejlesztéseket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.