EUR: 325,74 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Szolnok

Teljes a Szolnoki Dózsa éremkollekciója

A hétvégi Európai Szuperkupa-győzelemmel hivatalossá vált, hogy a kontinens – és ezzel együtt a világ – legjobb férfi vízilabdacsapata a Szolnoki Dózsa-Közgép!

Mindent megnyertek, amit meg lehetett

A Bajnokok Ligájában címvédő együttes a múlt hét szombaton a fővárosi Császár-Komjádi Béla Sportuszodában azzal a Ferencvárossal csapott össze, amelyik az Európa Kupát hódította el. Pár hónappal ezelőtt még senki sem fogadott volna nagy tételben arra, hogy a zöld-fehéreknek esélye lenne a Tisza-parti klub ellen, de a helyzet nyáron megváltozott. A Fradi alaposan bevásárolt, ezzel pedig erős középcsapatból bajnokaspiránssá lépett elő. Épp Szolnokról érkezett Varga Dénes és Vámos Márton, Szegedről Manhercz Krisztián, sikerült hazacsábítani Spanyolországból Szirányi Balázst, illetve érkezett két szerb klasszis Nikola Jaksic és Slobodan Nikic személyében. Ugyanakkor a Dózsa sem lett éppen gyenge, hiszen a távozókat Bátori Bencével, Zalánki Gergővel és Milos Cukkal pótolták.


Nagy Viktor kivédte az utolsó büntetőt

Ennek szellemében pattanásig feszült volt a 11 olimpiai bajnokot felvonultató derbi minden pillanata. Igaz, a Szolnok az elején el tudott húzni 3-1-re, de utána az FTC is megrázta magát és egyenlített. A második negyedben is folytatódott az öldöklő csata, de mégis a Dózsa mehetett 5-4-es előnnyel a nagyszünetre. A harmadik nyolc percben megállt a támadójátékosok tudománya, hiszen ebben a periódusban egy gólt sem láthatott a publikum. A kapusokon nagyon sok múlt, és jellemző a hatékonyságukra, hogy Nagy Viktor 64, Vogel Soma pedig 55 százalékos védési hatékonysággal zárt. De vissza a meccshez: végül 6-6-tal zárult a rendes játékidő, így jöhettek az ötméteresek! A Fradi részéről Varga Dénes kapufát lőtt, Madaras Norbert kísérletét pedig Nagy Viktor hárította a hirtelen halálban; ellenben a Dózsa részéről senki sem hibázott, így 2017-ben a szolnoki pólósok ülhettek fel az európai vízilabdázás trónjára!

Kis Gábor (elöl) és Nikola Jaksic küzdelme

A budapesti csapatnak hamarosan lesz lehetősége visszavágni, hiszen november 18-án a Szolnokot fogadja a bajnokságban.


Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.