2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb Debrecen

Telt ház az egyetemen

Zsúfolásig megtelt a Debreceni Egyetem Díszudvara, a DExpóra érkező vidám középiskolások, aggódó szülők és gondos pedagógusok vették birtokba a nyílt napon a főépületet.

– Jól döntöttek, hogy eljöttek hozzánk, ez megerősít bennünket abban a hitben, hogy mi is jól döntöttünk, amikor ismét megszerveztük a DExpót – köszöntötte a Debreceni Egyetem idei nyílt napjaira érkező középiskolásokat az Aulában Bartha Elek. Az oktatási rektorhelyettes ismertetőjében a legek egyetemének nevezte az intézményt, majd ezt meg is indokolta: az ország legrégebben működő egyeteme, a legnagyobb hazai felsőoktatási intézmény, a legszélesebb képzési kínálattal, a legtöbb karral, a „legnemzetközibb” légkörrel és a legtöbb doktori iskolával. A Díszudvaron a 14 kar várta standjaival az érdeklődőket, akik a kollégiumi kínálattal, a nyelvvizsga-lehetőségekkel, a mentálhigiénés szolgáltatásokkal is megismerkedhettek. Nem volt szokatlan a leendő diákokkal beszédbe elegyedő egyetemi oktatók látványa sem, bár a legnagyobb sikert most is eDE, az egyetemi kabalamókus aratta.


Óriási volt az érdeklődés Fotó: unideb.hu

A reménybeli egyetemistáknak Molnár Dániel adta meg a választ az örök kérdésre: „Milyen hallgatónak lenni a Debreceni Egyetemen?” A Hallgatói Önkormányzat kabinetfőnöke folytatta a legek felsorolását. – Debrecenben van az ország legnagyobb gólyatábora, a legnagyszerűbb tanévnyitó show, a yoUDay, de említhetném akár a gólyabálokat, a sport-, kulturális és szórakoztató programokat – emelte ki Molnár Dániel, aki hozzátette, hogy a Debreceni Egyetemen egy dolgot nem lehet: unatkozni!

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.