2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Debrecen

Telt ház az egyetemen

Zsúfolásig megtelt a Debreceni Egyetem Díszudvara, a DExpóra érkező vidám középiskolások, aggódó szülők és gondos pedagógusok vették birtokba a nyílt napon a főépületet.

– Jól döntöttek, hogy eljöttek hozzánk, ez megerősít bennünket abban a hitben, hogy mi is jól döntöttünk, amikor ismét megszerveztük a DExpót – köszöntötte a Debreceni Egyetem idei nyílt napjaira érkező középiskolásokat az Aulában Bartha Elek. Az oktatási rektorhelyettes ismertetőjében a legek egyetemének nevezte az intézményt, majd ezt meg is indokolta: az ország legrégebben működő egyeteme, a legnagyobb hazai felsőoktatási intézmény, a legszélesebb képzési kínálattal, a legtöbb karral, a „legnemzetközibb” légkörrel és a legtöbb doktori iskolával. A Díszudvaron a 14 kar várta standjaival az érdeklődőket, akik a kollégiumi kínálattal, a nyelvvizsga-lehetőségekkel, a mentálhigiénés szolgáltatásokkal is megismerkedhettek. Nem volt szokatlan a leendő diákokkal beszédbe elegyedő egyetemi oktatók látványa sem, bár a legnagyobb sikert most is eDE, az egyetemi kabalamókus aratta.


Óriási volt az érdeklődés Fotó: unideb.hu

A reménybeli egyetemistáknak Molnár Dániel adta meg a választ az örök kérdésre: „Milyen hallgatónak lenni a Debreceni Egyetemen?” A Hallgatói Önkormányzat kabinetfőnöke folytatta a legek felsorolását. – Debrecenben van az ország legnagyobb gólyatábora, a legnagyszerűbb tanévnyitó show, a yoUDay, de említhetném akár a gólyabálokat, a sport-, kulturális és szórakoztató programokat – emelte ki Molnár Dániel, aki hozzátette, hogy a Debreceni Egyetemen egy dolgot nem lehet: unatkozni!

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.