EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb Debrecen

Telt ház az egyetemen

Zsúfolásig megtelt a Debreceni Egyetem Díszudvara, a DExpóra érkező vidám középiskolások, aggódó szülők és gondos pedagógusok vették birtokba a nyílt napon a főépületet.

– Jól döntöttek, hogy eljöttek hozzánk, ez megerősít bennünket abban a hitben, hogy mi is jól döntöttünk, amikor ismét megszerveztük a DExpót – köszöntötte a Debreceni Egyetem idei nyílt napjaira érkező középiskolásokat az Aulában Bartha Elek. Az oktatási rektorhelyettes ismertetőjében a legek egyetemének nevezte az intézményt, majd ezt meg is indokolta: az ország legrégebben működő egyeteme, a legnagyobb hazai felsőoktatási intézmény, a legszélesebb képzési kínálattal, a legtöbb karral, a „legnemzetközibb” légkörrel és a legtöbb doktori iskolával. A Díszudvaron a 14 kar várta standjaival az érdeklődőket, akik a kollégiumi kínálattal, a nyelvvizsga-lehetőségekkel, a mentálhigiénés szolgáltatásokkal is megismerkedhettek. Nem volt szokatlan a leendő diákokkal beszédbe elegyedő egyetemi oktatók látványa sem, bár a legnagyobb sikert most is eDE, az egyetemi kabalamókus aratta.


Óriási volt az érdeklődés Fotó: unideb.hu

A reménybeli egyetemistáknak Molnár Dániel adta meg a választ az örök kérdésre: „Milyen hallgatónak lenni a Debreceni Egyetemen?” A Hallgatói Önkormányzat kabinetfőnöke folytatta a legek felsorolását. – Debrecenben van az ország legnagyobb gólyatábora, a legnagyszerűbb tanévnyitó show, a yoUDay, de említhetném akár a gólyabálokat, a sport-, kulturális és szórakoztató programokat – emelte ki Molnár Dániel, aki hozzátette, hogy a Debreceni Egyetemen egy dolgot nem lehet: unatkozni!

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.