2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Hódmezővásárhely

Telt ház előtt ropták

Fergeteges gálaesttel örvendeztette meg a közelmúltban a közönséget a hódmezővásárhelyi Árendás Néptáncegyüttes. Galga menti táncok, moldvai, nagyecsedi és széki koreográfiák is szerepeltek a repertoárban, a talpalávalót pedig a Flaska Banda szolgáltatta fáradhatatlanul.

A hagyományosnak nevezhető gálaest az előző évben elmaradt, a tagok így most újult erővel, a kihagyás pótlására is jól szolgáló nagyszabású produkcióval készültek a jelenlévők számára, akikből pedig nem volt hiány, ugyanis nem meglepő módon telt ház előtt zajlott a tánc és szólt a muzsika. A Lányi Lajos Közhasznú Népművészeti Egyesület által gondozott néptáncegyüttes a hetekben a Kamara Néptáncfesztiválon is részt vett, ahol a harmadik helyen végzett.


A Lányi Lajos Közhasznú Népművészeti Egyesült által gondozott néptáncegyüttes a hetekben a Kamara Néptáncfesztiválon is részt vett, ahol a csapat a harmadik helyen végzett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.