2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Hódmezővásárhely

Telt ház előtt ropták

Fergeteges gálaesttel örvendeztette meg a közelmúltban a közönséget a hódmezővásárhelyi Árendás Néptáncegyüttes. Galga menti táncok, moldvai, nagyecsedi és széki koreográfiák is szerepeltek a repertoárban, a talpalávalót pedig a Flaska Banda szolgáltatta fáradhatatlanul.

A hagyományosnak nevezhető gálaest az előző évben elmaradt, a tagok így most újult erővel, a kihagyás pótlására is jól szolgáló nagyszabású produkcióval készültek a jelenlévők számára, akikből pedig nem volt hiány, ugyanis nem meglepő módon telt ház előtt zajlott a tánc és szólt a muzsika. A Lányi Lajos Közhasznú Népművészeti Egyesület által gondozott néptáncegyüttes a hetekben a Kamara Néptáncfesztiválon is részt vett, ahol a harmadik helyen végzett.


A Lányi Lajos Közhasznú Népművészeti Egyesült által gondozott néptáncegyüttes a hetekben a Kamara Néptáncfesztiválon is részt vett, ahol a csapat a harmadik helyen végzett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.