EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb Hódmezővásárhely

Telt ház előtt ropták

Fergeteges gálaesttel örvendeztette meg a közelmúltban a közönséget a hódmezővásárhelyi Árendás Néptáncegyüttes. Galga menti táncok, moldvai, nagyecsedi és széki koreográfiák is szerepeltek a repertoárban, a talpalávalót pedig a Flaska Banda szolgáltatta fáradhatatlanul.

A hagyományosnak nevezhető gálaest az előző évben elmaradt, a tagok így most újult erővel, a kihagyás pótlására is jól szolgáló nagyszabású produkcióval készültek a jelenlévők számára, akikből pedig nem volt hiány, ugyanis nem meglepő módon telt ház előtt zajlott a tánc és szólt a muzsika. A Lányi Lajos Közhasznú Népművészeti Egyesület által gondozott néptáncegyüttes a hetekben a Kamara Néptáncfesztiválon is részt vett, ahol a harmadik helyen végzett.


A Lányi Lajos Közhasznú Népművészeti Egyesült által gondozott néptáncegyüttes a hetekben a Kamara Néptáncfesztiválon is részt vett, ahol a csapat a harmadik helyen végzett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.