EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Egyéb XVIII.kerület

Telt ház várja Zoránt

Hetekkel a november 16-i, Rózsa Művelődési Házban tartandó koncertje előtt minden jegy elkelt Zorán fellépésére. A művész rendszeresen visszajár a kerületbe, mindig remek hangulatú estéket varázsol közösen a közönséggel.

− Emlékszem a két évvel ezelőtti, legutóbbi koncertre, az is, mint mindegyik, nagyon jó hangulatú volt a Rózsában. Idejét sem tudom, mióta járunk már ide − mondta lapunknak Zorán, akinek a koncertjére már rég nem lehet jegyet kapni. − Nagyon jó látni, hogy heterogén közönség jár a műsorunkra. Sokan vannak a környezetemben is, akik a kortársaik mellett mondjuk Beatlest hallgatnak, mert most fedezték fel maguknak. A mi zenénk Dusán írásainak köszönhetően szövegcentrikus, és jó látni, hogy nem csupán a saját generációnk fogékony erre, hanem a fiatalabbak is. De ez fordítva is így van, a fiatal zenekarok is örülnek az idősebb közönségnek.


Az idei Papp László Budapest Sportarénában adott nagykoncert programjával érkezik a Rózsába Zorán
MTI Fotó: Mohai Balázs

Meglátása szerint a kisebb koncerthelyszíneken még közelebb tud kerülni a közönséghez.

− Mindig úgy állítjuk be a hangot, hogy ne nyomja el a zene, jól érthető legyen pont a fentiek miatt. Szinte személyesen lehet énekelni az embereknek, hiszen látom az arcukat. Kíváncsi lennék, ők milyen különbséget látnak egy arénában vagy művelődési házban tartott koncert között.


Az év elején megtöltötték a Papp László Budapest Sportarénát, aminek anyaga októberben cd-n és dvd-n is megjelent. Ez adja az alapját az őszi turnénak.

− Több olyan dal került a műsorba, amit korábban nem játszottunk, másokat áthangszereltünk. Az arénában látott program kerete megmaradt a turnéra is. Új lemezt egyelőre nem tervezünk kiadni, már az is nagy szó, hogy a mostani megjelenhetett a teljesen megváltozott zenei világban. Új dalok viszont vannak, amiket tavaly óta játszunk és biztos születnek is még a jövőben.

A rózsás koncert után még Gyöngyösön és Szigetváron lesz idén hallható Zorán.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.