EUR: 310,34 Ft
CHF: 266,53 Ft
2017. november 01., szerda
Marianna

Külföld

Terrortámadás New Yorkban, rengeteg halott

Legalább nyolc ember meghalt és tucatnyi megsebesült kedden New Yorkban, amikor egy kisteherautó forgalmas bicikliútra hajtott, több embert elgázolt majd egy iskolabusszal ütközött. A történteket a rendőrség terrorcselekményként kezeli.

A Manhattan délnyugati részében történt támadást követően a sofőr két fegyvernek látszó tárggyal szállt ki az autóból majd azt kiabálta, hogy Allah akbar. A 29 éves fiatalembert a rendőrök meglőtték, majd őrizetbe vették.


Az ügy vizsgálatát a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) terrorellenes egysége vette át.

James O’ Neill New York-i rendőrfőnök elmondta, hogy a teherautó vezetője a bicikliúton gyalogosokat és kerékpárosokat gázolt el. Ezután egy iskolabusszal ütközött, amelyben két ember megsérült. A férfi kiszállt összeroncsolódott kisteherautójából és egy festéklövő fegyverrel, valamint egy légpuskával kezdett hadonászni. A rendőrök hasba lőtték, jelenleg kórházban ápolják.

A CNN hírtévé igazságügyi forrásokból úgy értesült, hogy az elkövető Üzbegisztánból származik és 2010-ben érkezett az Egyesült Államokba. Lakhelye a floridai Tampában van.

Donald Trump amerikai elnököt és Bill de Blasio New York-i polgármestert tájékoztatták a történtekről. Trump a Twitterre feltett üzenetében azt írta, “Úgy tűnik még egy beteg és elmeháborodott ember követett el támadást. A rendvédelmi szervek figyelemmel kísérik a történteket”.

Blasio polgármester sajtóértekezletén azt mondta, “terrorcselekmény és gyáva tett történt, amelynek célpontja ártatlan emberek voltak, akik nem is sejtették, hogy mi fenyegeti őket”.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rose McGowan ellen elfogatóparancsot adtak ki

    Rose McGowan ellen elfogatóparancsot adtak ki

    Kábítószer-birtoklás miatt adtak ki elfogatóparancsot Rose McGowan amerikai színésznő ellen, aki október elején az elsők között szólalt meg a szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt Harvey Weinstein ügyében.

  • A New York-i merénylő az USA-ban radikalizálódott

    A New York-i merénylő az USA-ban radikalizálódott

    A nyolc halálos áldozatot követelő keddi New Yorki merénylet elkövetője kapcsolatban állt az Iszlám Állammal és az Egyesült Államokban radikalizálódott – erősítette meg az amerikai sajtóértesüléseket Andrew Cuomo, New York állam kormányzója szerdán a CNN hírtelevíziónak nyilatkozva.