2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Veszprém

Testvérvárosok csatája a futsalpályán

Október végén hatodik alkalommal látta vendégül a megyeszékhely testvérvárosait az 1. Futsal Club Veszprém együttese. A hatcsapatos U12-es viadalra Sepsiszentgyörgy, Tarnów, Nyitra és Passau fiataljai érkeztek.

A mezőny két veszprémi csapattal, az 1. Futsal Club Veszprém és a VFC USE gárdáival egészült ki. A felek körmérkőzéses rendszerben, a futsal szabályainak megfelelően mérték össze tudásukat. A találkozóknak a Vetési gimnázium adott otthont a szombati és vasárnapi játéknapokon.


Testvérvárosait látta vendégül a Királynék Városa (fotó: Domján Attila)

Rajki Tamástól, a szervező veszprémi futsalklub ügyvezetőjétől megtudtuk: a torna iránti érdeklődés csak nőtt az évek során, örömmel érkeznek a delegáltak a királynék városába. A megmérettetés célja továbbra is a testvérvárosi kapcsolatok elmélyítése, a sportbarátságok ápolása és a tehetségek felkutatása ­– tette hozzá.

A sporteseményeken kívül további programokkal is kedveskedtek a szervezők a gyerekeknek: városnézésre és állatkerti látogatásra is lehetőség nyílt.

Szoros lett a vége: gólkülönbség döntött a kupa sorsáról (fotó: Domján Attila)

A  testvérvárosok futsaltornája vendégsikerrel ért véget. A körmérkőzéses tornát két csapat is veretlenül zárta: a Donát Máté irányította VFC USE és a nyitraiak nem bírtak egymással a pályán. Végül a szlovákiai csapat jobb gólkülönbségével hódította el a tornagyőzelmet a tavalyi győztes orra elől. A dobogó alsó fokára a Sepsiszentgyörgy állhatott fel. A torna gólkirályának járó különdíjat Kelemen Ádám, a VFC USE fiatal játékosa vehette át.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.