EUR: 322,53 Ft
CHF: 281,88 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Veszprém

Testvérvárosok csatája a futsalpályán

Október végén hatodik alkalommal látta vendégül a megyeszékhely testvérvárosait az 1. Futsal Club Veszprém együttese. A hatcsapatos U12-es viadalra Sepsiszentgyörgy, Tarnów, Nyitra és Passau fiataljai érkeztek.

A mezőny két veszprémi csapattal, az 1. Futsal Club Veszprém és a VFC USE gárdáival egészült ki. A felek körmérkőzéses rendszerben, a futsal szabályainak megfelelően mérték össze tudásukat. A találkozóknak a Vetési gimnázium adott otthont a szombati és vasárnapi játéknapokon.


Testvérvárosait látta vendégül a Királynék Városa (fotó: Domján Attila)

Rajki Tamástól, a szervező veszprémi futsalklub ügyvezetőjétől megtudtuk: a torna iránti érdeklődés csak nőtt az évek során, örömmel érkeznek a delegáltak a királynék városába. A megmérettetés célja továbbra is a testvérvárosi kapcsolatok elmélyítése, a sportbarátságok ápolása és a tehetségek felkutatása ­– tette hozzá.

A sporteseményeken kívül további programokkal is kedveskedtek a szervezők a gyerekeknek: városnézésre és állatkerti látogatásra is lehetőség nyílt.

Szoros lett a vége: gólkülönbség döntött a kupa sorsáról (fotó: Domján Attila)

A  testvérvárosok futsaltornája vendégsikerrel ért véget. A körmérkőzéses tornát két csapat is veretlenül zárta: a Donát Máté irányította VFC USE és a nyitraiak nem bírtak egymással a pályán. Végül a szlovákiai csapat jobb gólkülönbségével hódította el a tornagyőzelmet a tavalyi győztes orra elől. A dobogó alsó fokára a Sepsiszentgyörgy állhatott fel. A torna gólkirályának járó különdíjat Kelemen Ádám, a VFC USE fiatal játékosa vehette át.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.