EUR: 324,38 Ft
CHF: 278,63 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Egyéb Veszprém

Testvérvárosok csatája a futsalpályán

Október végén hatodik alkalommal látta vendégül a megyeszékhely testvérvárosait az 1. Futsal Club Veszprém együttese. A hatcsapatos U12-es viadalra Sepsiszentgyörgy, Tarnów, Nyitra és Passau fiataljai érkeztek.

A mezőny két veszprémi csapattal, az 1. Futsal Club Veszprém és a VFC USE gárdáival egészült ki. A felek körmérkőzéses rendszerben, a futsal szabályainak megfelelően mérték össze tudásukat. A találkozóknak a Vetési gimnázium adott otthont a szombati és vasárnapi játéknapokon.


Testvérvárosait látta vendégül a Királynék Városa (fotó: Domján Attila)

Rajki Tamástól, a szervező veszprémi futsalklub ügyvezetőjétől megtudtuk: a torna iránti érdeklődés csak nőtt az évek során, örömmel érkeznek a delegáltak a királynék városába. A megmérettetés célja továbbra is a testvérvárosi kapcsolatok elmélyítése, a sportbarátságok ápolása és a tehetségek felkutatása ­– tette hozzá.

A sporteseményeken kívül további programokkal is kedveskedtek a szervezők a gyerekeknek: városnézésre és állatkerti látogatásra is lehetőség nyílt.

Szoros lett a vége: gólkülönbség döntött a kupa sorsáról (fotó: Domján Attila)

A  testvérvárosok futsaltornája vendégsikerrel ért véget. A körmérkőzéses tornát két csapat is veretlenül zárta: a Donát Máté irányította VFC USE és a nyitraiak nem bírtak egymással a pályán. Végül a szlovákiai csapat jobb gólkülönbségével hódította el a tornagyőzelmet a tavalyi győztes orra elől. A dobogó alsó fokára a Sepsiszentgyörgy állhatott fel. A torna gólkirályának járó különdíjat Kelemen Ádám, a VFC USE fiatal játékosa vehette át.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 2019-ben elkezdik végrehajtani a Modern falvak programot

  2019-ben elkezdik végrehajtani a Modern falvak programot

  Jövőre 135 milliárd forintot fordítanak az összesen 3500 milliárdos Modern városok programra, és megkezdődik a Modern falvak program végrehajtása is – jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.