EUR: 325,25 Ft
CHF: 279,63 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Nagykanizsa

Tolnak, szórnak, mentesítenek – felkészültek a téli támadásra

Felkészült a télre a Netta-Pannonia Kft. Erről a cég munkatársai a szokásos gépszemlén tájékoztatták a város vezetőit. A hosszú távú előrejelzések szerint ugyan december elején lehet havas esőre számítani, de a tél igazi támadása későbbre várható.

A Netta-Pannonia 12, adapterrel szerelt munkagéppel és további kisteherautókkal, valamint 600 tonna sóval s csaknem ugyanennyi, más típusú szóróanyaggal várja a havas napokat. Ha szükséges és nagy a baj, alvállalkozókat is bevonnak a hóeltakarításba.


Nagykanizsán 12, adapterrel szerelt munkagép is bevethető (Fotó: Jancsi László)

A gépszemlén Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő és Dénes Sándor polgármester is arról beszélt, hogy a cég az elmúlt években jól vizsgázott a téli időszakban, még kiélezett helyzetekben is. Ugyanakkor arra kérték a kanizsaiakat, legyenek türelmesek, hiszen a síkosságmentesítés, hóeltakarítás meghatározott rend szerint történik: először a főbb útvonalakon, majd a mellékutakon, kisebb utcákban, végül a hegyi utakon dolgoznak a Netta-Pannonia gépei és emberei, akik – a kidolgozott forgatókönyv szerint – mindenhová eljutnak majd.

A megye főútjaiért felelős Magyar Közút Nonprofit Zrt. is felkészült a november 15-től tartó téli üzemre. Valamennyi mérnökségen megtartották a gépszemlét, s mint Mórocz József, a zalai igazgatóság vezetője elmondta, térségenként 15-15 olyan speciális berendezés áll rendelkezésre, amelyet havazás idején bevethetnek. Ilyenek a hótolásra és sószórásra alkalmas kombinált gépek vagy a hómarók.


A megyében egy időben 43 kombinált jármű dolgozhat, amelyek felkészítése már a nyár végén elkezdődött. Kicserélték például a kopó részeket s ellenőrizték az eszközök üzembiztos működését. A Magyar Közút Zalában 1700 kilométernyi útszakaszért felelős – természetesen nemcsak télen, hanem az év minden napján.

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.