2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Nagykanizsa

Tolnak, szórnak, mentesítenek – felkészültek a téli támadásra

Felkészült a télre a Netta-Pannonia Kft. Erről a cég munkatársai a szokásos gépszemlén tájékoztatták a város vezetőit. A hosszú távú előrejelzések szerint ugyan december elején lehet havas esőre számítani, de a tél igazi támadása későbbre várható.

A Netta-Pannonia 12, adapterrel szerelt munkagéppel és további kisteherautókkal, valamint 600 tonna sóval s csaknem ugyanennyi, más típusú szóróanyaggal várja a havas napokat. Ha szükséges és nagy a baj, alvállalkozókat is bevonnak a hóeltakarításba.


Nagykanizsán 12, adapterrel szerelt munkagép is bevethető (Fotó: Jancsi László)

A gépszemlén Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő és Dénes Sándor polgármester is arról beszélt, hogy a cég az elmúlt években jól vizsgázott a téli időszakban, még kiélezett helyzetekben is. Ugyanakkor arra kérték a kanizsaiakat, legyenek türelmesek, hiszen a síkosságmentesítés, hóeltakarítás meghatározott rend szerint történik: először a főbb útvonalakon, majd a mellékutakon, kisebb utcákban, végül a hegyi utakon dolgoznak a Netta-Pannonia gépei és emberei, akik – a kidolgozott forgatókönyv szerint – mindenhová eljutnak majd.

A megye főútjaiért felelős Magyar Közút Nonprofit Zrt. is felkészült a november 15-től tartó téli üzemre. Valamennyi mérnökségen megtartották a gépszemlét, s mint Mórocz József, a zalai igazgatóság vezetője elmondta, térségenként 15-15 olyan speciális berendezés áll rendelkezésre, amelyet havazás idején bevethetnek. Ilyenek a hótolásra és sószórásra alkalmas kombinált gépek vagy a hómarók.


A megyében egy időben 43 kombinált jármű dolgozhat, amelyek felkészítése már a nyár végén elkezdődött. Kicserélték például a kopó részeket s ellenőrizték az eszközök üzembiztos működését. A Magyar Közút Zalában 1700 kilométernyi útszakaszért felelős – természetesen nemcsak télen, hanem az év minden napján.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.