EUR: 312,22 Ft
CHF: 261,42 Ft
2018. április 24., kedd
György

Egyéb Nagykanizsa

Tolnak, szórnak, mentesítenek – felkészültek a téli támadásra

Felkészült a télre a Netta-Pannonia Kft. Erről a cég munkatársai a szokásos gépszemlén tájékoztatták a város vezetőit. A hosszú távú előrejelzések szerint ugyan december elején lehet havas esőre számítani, de a tél igazi támadása későbbre várható.

A Netta-Pannonia 12, adapterrel szerelt munkagéppel és további kisteherautókkal, valamint 600 tonna sóval s csaknem ugyanennyi, más típusú szóróanyaggal várja a havas napokat. Ha szükséges és nagy a baj, alvállalkozókat is bevonnak a hóeltakarításba.


Nagykanizsán 12, adapterrel szerelt munkagép is bevethető (Fotó: Jancsi László)

A gépszemlén Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő és Dénes Sándor polgármester is arról beszélt, hogy a cég az elmúlt években jól vizsgázott a téli időszakban, még kiélezett helyzetekben is. Ugyanakkor arra kérték a kanizsaiakat, legyenek türelmesek, hiszen a síkosságmentesítés, hóeltakarítás meghatározott rend szerint történik: először a főbb útvonalakon, majd a mellékutakon, kisebb utcákban, végül a hegyi utakon dolgoznak a Netta-Pannonia gépei és emberei, akik – a kidolgozott forgatókönyv szerint – mindenhová eljutnak majd.

A megye főútjaiért felelős Magyar Közút Nonprofit Zrt. is felkészült a november 15-től tartó téli üzemre. Valamennyi mérnökségen megtartották a gépszemlét, s mint Mórocz József, a zalai igazgatóság vezetője elmondta, térségenként 15-15 olyan speciális berendezés áll rendelkezésre, amelyet havazás idején bevethetnek. Ilyenek a hótolásra és sószórásra alkalmas kombinált gépek vagy a hómarók.


A megyében egy időben 43 kombinált jármű dolgozhat, amelyek felkészítése már a nyár végén elkezdődött. Kicserélték például a kopó részeket s ellenőrizték az eszközök üzembiztos működését. A Magyar Közút Zalában 1700 kilométernyi útszakaszért felelős – természetesen nemcsak télen, hanem az év minden napján.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.