EUR: 317,38 Ft
CHF: 279,89 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Nagykanizsa

Tolnak, szórnak, mentesítenek – felkészültek a téli támadásra

Felkészült a télre a Netta-Pannonia Kft. Erről a cég munkatársai a szokásos gépszemlén tájékoztatták a város vezetőit. A hosszú távú előrejelzések szerint ugyan december elején lehet havas esőre számítani, de a tél igazi támadása későbbre várható.

A Netta-Pannonia 12, adapterrel szerelt munkagéppel és további kisteherautókkal, valamint 600 tonna sóval s csaknem ugyanennyi, más típusú szóróanyaggal várja a havas napokat. Ha szükséges és nagy a baj, alvállalkozókat is bevonnak a hóeltakarításba.


Nagykanizsán 12, adapterrel szerelt munkagép is bevethető (Fotó: Jancsi László)

A gépszemlén Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő és Dénes Sándor polgármester is arról beszélt, hogy a cég az elmúlt években jól vizsgázott a téli időszakban, még kiélezett helyzetekben is. Ugyanakkor arra kérték a kanizsaiakat, legyenek türelmesek, hiszen a síkosságmentesítés, hóeltakarítás meghatározott rend szerint történik: először a főbb útvonalakon, majd a mellékutakon, kisebb utcákban, végül a hegyi utakon dolgoznak a Netta-Pannonia gépei és emberei, akik – a kidolgozott forgatókönyv szerint – mindenhová eljutnak majd.

A megye főútjaiért felelős Magyar Közút Nonprofit Zrt. is felkészült a november 15-től tartó téli üzemre. Valamennyi mérnökségen megtartották a gépszemlét, s mint Mórocz József, a zalai igazgatóság vezetője elmondta, térségenként 15-15 olyan speciális berendezés áll rendelkezésre, amelyet havazás idején bevethetnek. Ilyenek a hótolásra és sószórásra alkalmas kombinált gépek vagy a hómarók.


A megyében egy időben 43 kombinált jármű dolgozhat, amelyek felkészítése már a nyár végén elkezdődött. Kicserélték például a kopó részeket s ellenőrizték az eszközök üzembiztos működését. A Magyar Közút Zalában 1700 kilométernyi útszakaszért felelős – természetesen nemcsak télen, hanem az év minden napján.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.