2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Miskolc

Trófeamustra Háromhután

Igazi őszi időben rendezte meg 9. trófeamustráját az Északerdő Zrt. A Háromhutai Vendégháznál a társaság vadászterületeiről származó 82 trófeán túl további 19-et is bemutattak.   

A résztvevőket Zay Adorján, az Északerdő Zrt. vezérigazgatója köszöntötte. Beszédében úgy fogalmazott, hogy az idei bőgési szezon átlagosnak mondható. Kijelentette, hogy az erdészeti társaság területén nagyon nagy trófeát nem szereztek. Az elmúlt két szezonban 11 kiló fölötti bikák is voltak, most azonban a kilenc kilót nem sikerült túllépni.


A résztvevőket Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója köszöntötte

A vadászati hatóság részéről a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal földművelésügyi osztályvezetője értékelte a szezont. Berta Béla azt mondta: változatos volt az agancsfelrakási időszak 2017-ben. A megyében a szarvasbőgés szeptember elején kezdődött, a fő időszak 15. és 25. közé esett, de helyenként egy-két napra elcsendesedett az erdő.

Összesen 420 trófea került terítékre az idei mustrán

Ebben a bőgési időszakban 92 bika került terítékre a vadászterületeken. Négy 8 és 9 kiló közötti bikát ejtettek el, a legnagyobbat (8,62 kiló, 203 pont) a Dél-Bükki Erdészet területén. Az idén lett az eddigi legnagyobb átlagsúly, 5,59 kiló, az érmes arány pedig 35,8 százalék.

Agancsok közt a Borsodi Trófeamustrán

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.