EUR: 324,09 Ft
CHF: 280,60 Ft
2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Egyéb Miskolc

Trófeamustra Háromhután

Igazi őszi időben rendezte meg 9. trófeamustráját az Északerdő Zrt. A Háromhutai Vendégháznál a társaság vadászterületeiről származó 82 trófeán túl további 19-et is bemutattak.   

A résztvevőket Zay Adorján, az Északerdő Zrt. vezérigazgatója köszöntötte. Beszédében úgy fogalmazott, hogy az idei bőgési szezon átlagosnak mondható. Kijelentette, hogy az erdészeti társaság területén nagyon nagy trófeát nem szereztek. Az elmúlt két szezonban 11 kiló fölötti bikák is voltak, most azonban a kilenc kilót nem sikerült túllépni.


A résztvevőket Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója köszöntötte

A vadászati hatóság részéről a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal földművelésügyi osztályvezetője értékelte a szezont. Berta Béla azt mondta: változatos volt az agancsfelrakási időszak 2017-ben. A megyében a szarvasbőgés szeptember elején kezdődött, a fő időszak 15. és 25. közé esett, de helyenként egy-két napra elcsendesedett az erdő.

Összesen 420 trófea került terítékre az idei mustrán

Ebben a bőgési időszakban 92 bika került terítékre a vadászterületeken. Négy 8 és 9 kiló közötti bikát ejtettek el, a legnagyobbat (8,62 kiló, 203 pont) a Dél-Bükki Erdészet területén. Az idén lett az eddigi legnagyobb átlagsúly, 5,59 kiló, az érmes arány pedig 35,8 százalék.

Agancsok közt a Borsodi Trófeamustrán

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.