EUR: 323,62 Ft
CHF: 287,52 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Egyéb Miskolc

Trófeamustra Háromhután

Igazi őszi időben rendezte meg 9. trófeamustráját az Északerdő Zrt. A Háromhutai Vendégháznál a társaság vadászterületeiről származó 82 trófeán túl további 19-et is bemutattak.   

A résztvevőket Zay Adorján, az Északerdő Zrt. vezérigazgatója köszöntötte. Beszédében úgy fogalmazott, hogy az idei bőgési szezon átlagosnak mondható. Kijelentette, hogy az erdészeti társaság területén nagyon nagy trófeát nem szereztek. Az elmúlt két szezonban 11 kiló fölötti bikák is voltak, most azonban a kilenc kilót nem sikerült túllépni.


A résztvevőket Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója köszöntötte

A vadászati hatóság részéről a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal földművelésügyi osztályvezetője értékelte a szezont. Berta Béla azt mondta: változatos volt az agancsfelrakási időszak 2017-ben. A megyében a szarvasbőgés szeptember elején kezdődött, a fő időszak 15. és 25. közé esett, de helyenként egy-két napra elcsendesedett az erdő.

Összesen 420 trófea került terítékre az idei mustrán

Ebben a bőgési időszakban 92 bika került terítékre a vadászterületeken. Négy 8 és 9 kiló közötti bikát ejtettek el, a legnagyobbat (8,62 kiló, 203 pont) a Dél-Bükki Erdészet területén. Az idén lett az eddigi legnagyobb átlagsúly, 5,59 kiló, az érmes arány pedig 35,8 százalék.

Agancsok közt a Borsodi Trófeamustrán

Kapcsolódó Cikkek