2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Ózd

Új esetkocsi extrákkal

Csaknem 50 millió forintot ér a városunk mentőállomására érkezett új Mercedes esetkocsi, amelynek rendszerbe állításával tovább nőtt a sérültek, betegek esélye a gyors és szakszerű beavatkozásra.

Az ózdi mentőállomás esetkocsival rendelkező egység, így a mentőautókon szolgálatot teljesítő mentőápoló és gépkocsivezető mellett egy felsőfokú végzettséggel rendelkező mentőtiszt vagy orvos is dolgozik. Ennek megfelelően magasabb a beavatkozási jogkörük is, végezhetnek intubálást, altatást, nagyobb dózisú gyógyszerezést, stb. A kiemelt mentőegység napi 24 órában teljesít szolgálatot a Miskolcon működő mentésirányítás utasítása alapján, ahonnan balesetekhez, eszméletvesztéshez és más azonnali beavatkozást igénylő esetekhez vezénylik őket. Az emelt kezelési elvárásokhoz magas szintű felszereltséggel látják el ezeket a járműveket, hiszen van bennük defibrillátor, EKG, lélegeztetőkészülék vagy infúziós pumpa is.


Az Országos Mentőszolgálat 2016-ban rendelt 195 darab magas felszereltségű esetkocsit, amelyekből a napokban Ózdra is jutott. A biztonságos és kényelmi szempontoknak megfelelő autó többek között navigációs rendszerrel, tolatókamerával, automata sebességváltóval, sávelhagyás-figyelmeztetéssel, infúziómelegítővel, gyógyszerhűtővel és a ma legmodernebb Stryker hordággyal is rendelkezik. Az eddigi esetkocsi innentől mentőautóként funkcionál tovább.

Fotó: Lokál
Új esetkocsi az ózdi mentőállomáson

A helyi polgárok számára talán fel sem tűnt, hogy a város jobbikos vezetőinek ingerküszöbét nem érte el az új esetkocsi, hiszen nem reklámozták az új szerzeményt, mert azt „csak” a Fidesz–KDNP kormányzat egészségügyi vezetői adták Ózdnak.

Fotó: Lokál
Modern hordágy, extra felszereltség az új autóban

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.