EUR: 326,05 Ft
CHF: 280,39 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Ózd

Új esetkocsi extrákkal

Csaknem 50 millió forintot ér a városunk mentőállomására érkezett új Mercedes esetkocsi, amelynek rendszerbe állításával tovább nőtt a sérültek, betegek esélye a gyors és szakszerű beavatkozásra.

Az ózdi mentőállomás esetkocsival rendelkező egység, így a mentőautókon szolgálatot teljesítő mentőápoló és gépkocsivezető mellett egy felsőfokú végzettséggel rendelkező mentőtiszt vagy orvos is dolgozik. Ennek megfelelően magasabb a beavatkozási jogkörük is, végezhetnek intubálást, altatást, nagyobb dózisú gyógyszerezést, stb. A kiemelt mentőegység napi 24 órában teljesít szolgálatot a Miskolcon működő mentésirányítás utasítása alapján, ahonnan balesetekhez, eszméletvesztéshez és más azonnali beavatkozást igénylő esetekhez vezénylik őket. Az emelt kezelési elvárásokhoz magas szintű felszereltséggel látják el ezeket a járműveket, hiszen van bennük defibrillátor, EKG, lélegeztetőkészülék vagy infúziós pumpa is.


Az Országos Mentőszolgálat 2016-ban rendelt 195 darab magas felszereltségű esetkocsit, amelyekből a napokban Ózdra is jutott. A biztonságos és kényelmi szempontoknak megfelelő autó többek között navigációs rendszerrel, tolatókamerával, automata sebességváltóval, sávelhagyás-figyelmeztetéssel, infúziómelegítővel, gyógyszerhűtővel és a ma legmodernebb Stryker hordággyal is rendelkezik. Az eddigi esetkocsi innentől mentőautóként funkcionál tovább.

Fotó: Lokál
Új esetkocsi az ózdi mentőállomáson

A helyi polgárok számára talán fel sem tűnt, hogy a város jobbikos vezetőinek ingerküszöbét nem érte el az új esetkocsi, hiszen nem reklámozták az új szerzeményt, mert azt „csak” a Fidesz–KDNP kormányzat egészségügyi vezetői adták Ózdnak.

Fotó: Lokál
Modern hordágy, extra felszereltség az új autóban

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.