2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Ózd

Új esetkocsi extrákkal

Csaknem 50 millió forintot ér a városunk mentőállomására érkezett új Mercedes esetkocsi, amelynek rendszerbe állításával tovább nőtt a sérültek, betegek esélye a gyors és szakszerű beavatkozásra.

Az ózdi mentőállomás esetkocsival rendelkező egység, így a mentőautókon szolgálatot teljesítő mentőápoló és gépkocsivezető mellett egy felsőfokú végzettséggel rendelkező mentőtiszt vagy orvos is dolgozik. Ennek megfelelően magasabb a beavatkozási jogkörük is, végezhetnek intubálást, altatást, nagyobb dózisú gyógyszerezést, stb. A kiemelt mentőegység napi 24 órában teljesít szolgálatot a Miskolcon működő mentésirányítás utasítása alapján, ahonnan balesetekhez, eszméletvesztéshez és más azonnali beavatkozást igénylő esetekhez vezénylik őket. Az emelt kezelési elvárásokhoz magas szintű felszereltséggel látják el ezeket a járműveket, hiszen van bennük defibrillátor, EKG, lélegeztetőkészülék vagy infúziós pumpa is.


Az Országos Mentőszolgálat 2016-ban rendelt 195 darab magas felszereltségű esetkocsit, amelyekből a napokban Ózdra is jutott. A biztonságos és kényelmi szempontoknak megfelelő autó többek között navigációs rendszerrel, tolatókamerával, automata sebességváltóval, sávelhagyás-figyelmeztetéssel, infúziómelegítővel, gyógyszerhűtővel és a ma legmodernebb Stryker hordággyal is rendelkezik. Az eddigi esetkocsi innentől mentőautóként funkcionál tovább.

Fotó: Lokál
Új esetkocsi az ózdi mentőállomáson

A helyi polgárok számára talán fel sem tűnt, hogy a város jobbikos vezetőinek ingerküszöbét nem érte el az új esetkocsi, hiszen nem reklámozták az új szerzeményt, mert azt „csak” a Fidesz–KDNP kormányzat egészségügyi vezetői adták Ózdnak.

Fotó: Lokál
Modern hordágy, extra felszereltség az új autóban

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.