EUR: 310,72 Ft
CHF: 259,53 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Kecskemét

Új villámtöltőt adtak át

Az MVM Partner Zrt. és a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont közösen létesített villámtöltőt a hotel parkolójában. Az Izsáki út 6. szám alatt található elektromos töltőpont valamennyi erre alkalmas autótípust képes kiszolgálni. Ez nemcsak a régió idegenforgalmi vonzerejét növeli, de nagyban segíti hazánk déli irányú megközelítését elektromos gépjárművel.

A villámtöltő segítségével mindössze 20–30 perc alatt 80–100 százalékos töltési szint érhető el. Az átadott töltőberendezés háromféle (Type 2, CCS Combo, CHAdeMO) csatlakozótípussal rendelkezik és egyszerre két elektromos gépjármű töltésére alkalmas: az egyik egyenáramú (44 kW DC), a másik pedig váltóáramú (legfeljebb 43 kW AC). A töltő igénybevétele a parkolóra vonatkozó általános hotelszabályzat rendelkezéseinek megfelelően lehetséges.


– Aktív és meghatározó szerepet szeretnénk vállalni az elektromos autózás elterjedésének elősegítésében. Célunk, hogy olyan országos lefedettségű töltőállomás-infrastruktúrával rendelkezzünk, amelyre alapozva képessé válhatunk az ügyféligények magas szintű kielégítésére – mondta el Séra Balázs, az MVM Partner Zrt. elektromobilitási osztályának vezetője.

– A városban jelenleg nyolc helyszínre vonatkozóan zajlik az előkészítés. Kiemelendő az MVM Partner Zrt.-vel közös projekt, amelynek keretében a közeljövőben a Lestár téren jöhet létre elektromos töltőállomás – tette hozzá Gaál József, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.