2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Kecskemét

Új villámtöltőt adtak át

Az MVM Partner Zrt. és a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont közösen létesített villámtöltőt a hotel parkolójában. Az Izsáki út 6. szám alatt található elektromos töltőpont valamennyi erre alkalmas autótípust képes kiszolgálni. Ez nemcsak a régió idegenforgalmi vonzerejét növeli, de nagyban segíti hazánk déli irányú megközelítését elektromos gépjárművel.

A villámtöltő segítségével mindössze 20–30 perc alatt 80–100 százalékos töltési szint érhető el. Az átadott töltőberendezés háromféle (Type 2, CCS Combo, CHAdeMO) csatlakozótípussal rendelkezik és egyszerre két elektromos gépjármű töltésére alkalmas: az egyik egyenáramú (44 kW DC), a másik pedig váltóáramú (legfeljebb 43 kW AC). A töltő igénybevétele a parkolóra vonatkozó általános hotelszabályzat rendelkezéseinek megfelelően lehetséges.


– Aktív és meghatározó szerepet szeretnénk vállalni az elektromos autózás elterjedésének elősegítésében. Célunk, hogy olyan országos lefedettségű töltőállomás-infrastruktúrával rendelkezzünk, amelyre alapozva képessé válhatunk az ügyféligények magas szintű kielégítésére – mondta el Séra Balázs, az MVM Partner Zrt. elektromobilitási osztályának vezetője.

– A városban jelenleg nyolc helyszínre vonatkozóan zajlik az előkészítés. Kiemelendő az MVM Partner Zrt.-vel közös projekt, amelynek keretében a közeljövőben a Lestár téren jöhet létre elektromos töltőállomás – tette hozzá Gaál József, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.