EUR: 322,61 Ft
CHF: 282,64 Ft
2018. október 24., szerda
Salamon

Egyéb Kecskemét

Új villámtöltőt adtak át

Az MVM Partner Zrt. és a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont közösen létesített villámtöltőt a hotel parkolójában. Az Izsáki út 6. szám alatt található elektromos töltőpont valamennyi erre alkalmas autótípust képes kiszolgálni. Ez nemcsak a régió idegenforgalmi vonzerejét növeli, de nagyban segíti hazánk déli irányú megközelítését elektromos gépjárművel.

A villámtöltő segítségével mindössze 20–30 perc alatt 80–100 százalékos töltési szint érhető el. Az átadott töltőberendezés háromféle (Type 2, CCS Combo, CHAdeMO) csatlakozótípussal rendelkezik és egyszerre két elektromos gépjármű töltésére alkalmas: az egyik egyenáramú (44 kW DC), a másik pedig váltóáramú (legfeljebb 43 kW AC). A töltő igénybevétele a parkolóra vonatkozó általános hotelszabályzat rendelkezéseinek megfelelően lehetséges.


– Aktív és meghatározó szerepet szeretnénk vállalni az elektromos autózás elterjedésének elősegítésében. Célunk, hogy olyan országos lefedettségű töltőállomás-infrastruktúrával rendelkezzünk, amelyre alapozva képessé válhatunk az ügyféligények magas szintű kielégítésére – mondta el Séra Balázs, az MVM Partner Zrt. elektromobilitási osztályának vezetője.

– A városban jelenleg nyolc helyszínre vonatkozóan zajlik az előkészítés. Kiemelendő az MVM Partner Zrt.-vel közös projekt, amelynek keretében a közeljövőben a Lestár téren jöhet létre elektromos töltőállomás – tette hozzá Gaál József, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Kapcsolódó Cikkek