EUR: 325,74 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Nyíregyháza

Újabb felújított járdaszakaszt adtak át

Idén is folytatódtak a járdaépítési és -helyreállítási munkálatok Nyíregyházán. A program keretében adták át az Ungvár sétányon az Arany János Általános Iskola és Gimnázium mögött található 213 méter hosszú felújított szakaszt. Erre azért volt szükség, mert a régi burkolat töredezetté, balesetveszélyessé vált.

A járdaépítési és -helyreállítási munkálatok Nyíregyháza területén 13 helyszínt érintettek, egyebek mellett Jósaváros, Örökösföld, Belváros, Kertváros, Alsóbadur városrészeket. Az Orgona utcán egy teljesen új járda építése kezdődik el novemberben – ennek a beruházásnak a befejezése jövőre várható –, hossza 891 méter lesz, becsült költsége bruttó 51,5 millió forint. A Magyar utcán jelenleg is folyik a járda felújítása, illetve egy új gyalogos-átkelőhely kialakítása.


Nyíregyháza 12 helyszínén cserélték a járdák megrongálódott aszfaltburkolatát (Fotó: Lokál)

Az idén várhatóan 3157 méter hosszúságban újulnak meg járdaszakaszok a város területén. Már befejeződött a helyreállítás a Kodály Zoltán, a Gádor Béla, a Mikszáth Kálmán, a Géza és a Liliom utcában, valamint az Alsóbaduri úton. A közel bruttó 158 millió forint önkormányzati forrásból megvalósuló program előreláthatóan november 30-ig ér véget. A NyírVV Nonprofit Kft. Nyíregyháza 12 helyszínén 2390 méteren cserélte le a járdák megrongálódott aszfaltburkolatát, kilenc helyszínen, 582 méter hosszon pedig járdalapos járdát építettek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.