EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Nyíregyháza

Újabb felújított járdaszakaszt adtak át

Idén is folytatódtak a járdaépítési és -helyreállítási munkálatok Nyíregyházán. A program keretében adták át az Ungvár sétányon az Arany János Általános Iskola és Gimnázium mögött található 213 méter hosszú felújított szakaszt. Erre azért volt szükség, mert a régi burkolat töredezetté, balesetveszélyessé vált.

A járdaépítési és -helyreállítási munkálatok Nyíregyháza területén 13 helyszínt érintettek, egyebek mellett Jósaváros, Örökösföld, Belváros, Kertváros, Alsóbadur városrészeket. Az Orgona utcán egy teljesen új járda építése kezdődik el novemberben – ennek a beruházásnak a befejezése jövőre várható –, hossza 891 méter lesz, becsült költsége bruttó 51,5 millió forint. A Magyar utcán jelenleg is folyik a járda felújítása, illetve egy új gyalogos-átkelőhely kialakítása.


Nyíregyháza 12 helyszínén cserélték a járdák megrongálódott aszfaltburkolatát (Fotó: Lokál)

Az idén várhatóan 3157 méter hosszúságban újulnak meg járdaszakaszok a város területén. Már befejeződött a helyreállítás a Kodály Zoltán, a Gádor Béla, a Mikszáth Kálmán, a Géza és a Liliom utcában, valamint az Alsóbaduri úton. A közel bruttó 158 millió forint önkormányzati forrásból megvalósuló program előreláthatóan november 30-ig ér véget. A NyírVV Nonprofit Kft. Nyíregyháza 12 helyszínén 2390 méteren cserélte le a járdák megrongálódott aszfaltburkolatát, kilenc helyszínen, 582 méter hosszon pedig járdalapos járdát építettek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.