2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Nyíregyháza

Újabb felújított járdaszakaszt adtak át

Idén is folytatódtak a járdaépítési és -helyreállítási munkálatok Nyíregyházán. A program keretében adták át az Ungvár sétányon az Arany János Általános Iskola és Gimnázium mögött található 213 méter hosszú felújított szakaszt. Erre azért volt szükség, mert a régi burkolat töredezetté, balesetveszélyessé vált.

A járdaépítési és -helyreállítási munkálatok Nyíregyháza területén 13 helyszínt érintettek, egyebek mellett Jósaváros, Örökösföld, Belváros, Kertváros, Alsóbadur városrészeket. Az Orgona utcán egy teljesen új járda építése kezdődik el novemberben – ennek a beruházásnak a befejezése jövőre várható –, hossza 891 méter lesz, becsült költsége bruttó 51,5 millió forint. A Magyar utcán jelenleg is folyik a járda felújítása, illetve egy új gyalogos-átkelőhely kialakítása.


Nyíregyháza 12 helyszínén cserélték a járdák megrongálódott aszfaltburkolatát (Fotó: Lokál)

Az idén várhatóan 3157 méter hosszúságban újulnak meg járdaszakaszok a város területén. Már befejeződött a helyreállítás a Kodály Zoltán, a Gádor Béla, a Mikszáth Kálmán, a Géza és a Liliom utcában, valamint az Alsóbaduri úton. A közel bruttó 158 millió forint önkormányzati forrásból megvalósuló program előreláthatóan november 30-ig ér véget. A NyírVV Nonprofit Kft. Nyíregyháza 12 helyszínén 2390 méteren cserélte le a járdák megrongálódott aszfaltburkolatát, kilenc helyszínen, 582 méter hosszon pedig járdalapos járdát építettek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.