EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Debrecen

Újabb kínai partner

Az egyik legrangosabb kínai egyetemmel kötött együttműködési megállapodást a Debreceni Egyetem. Az ázsiai delegáció tagjai a november 2-i találkozón az oktatói, hallgatói mobilitásról és közös kutatási projektek kidolgozásáról egyeztettek.

A 1936-ban alapított, elsősorban gyógyszerésztudományi képzést nyújtó China Pharmaceutical University előkelő helyen áll a kínai egyetemek rangsorában, a tradicionális kínai gyógyászat területén pedig az egyik legjelentősebb felsőoktatási intézmény. A Nanking városában található egyetem kancellárja és gyógyszerésztudományi karának dékánja által vezetett ötfős delegáció látogatott a Debreceni Egyetemre. A vendégeket Tőzsér József egészségipari innovációért és képzésfejlesztésért felelős rektorhelyettes, Vecsernyés Miklós, a Gyógyszerésztudományi Kar dékánja, valamint Papp Zoltán, az Általános Orvostudományi Kar tudományos dékánhelyettese fogadta. A két egyetem vezetői együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá, és egyeztettek az oktatók, hallgatók cseréjének lehetőségeiről, valamint közös kutatási projektek kidolgozásáról.


A delegáció tagjai Mátyus Lászlóval, az Általános Orvostudományi Kar dékánjával is találkoztak, és látogatást tettek a Gyógyszerésztudományi Karon. A hallgatók részéről nagy az érdeklődés az ázsiai képzések iránt, idén már hat hallgató utazott ösztöndíjjal a városba, egy informatikai és közgazdasági képzést nyújtó intézménybe. A mostani megállapodással a diákoknak és oktatóknak lehetőségük lesz részt venniük további tudományterületeket érintő mobilitási programokban, amelyek elsősorban Erasmus+ és Campus Mundi ösztöndíjak keretében valósulhatnak meg. A Debreceni Egyetemnek jelenleg 268 kínai hallgatója van, az orvos- és egészségtudományi képzéseken összesen 61-en vesznek részt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.