EUR: 322,18 Ft
CHF: 279,71 Ft
2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb Békéscsaba

Újabb óvoda újult meg

A „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” című felhívásra (TOP–6.2.1.15) Békéscsaba önkormányzata három óvodára, a Százszorszép Művészeti Bázisóvoda, a Lenkey Utcai Óvoda, valamint a Kazinczy Lakótelepi Óvoda (Tábor utca) felújítására nyújtott be pályázatot a TOP keretében. A támogatást elnyerte a város, a projektek nagy része meg is valósult.

A 140 millió forintba kerülő beruházás során az elmúlt néhány hónapban a Tábor utcai intézmény is teljesen megújult: energetikai szempontból több fejlesztés is történt, például kicserélték a nyílászárókat, új hőszigetelést kapott az épület, kívül-belül kifestették, akadálymentesítették az óvodát, illetve egy teljesen új épületrész szintén elkészült.


Mint azt Királyné Egri Mónika, a Szigligeti Utcai és Kazinczy-lakótelepi Óvoda intézményvezetője kifejtette, a gyerekek számára a legfontosabb az volt, hogy egy új fejlesztőszobával bővülhetett az intézmény. Itt a logopédus vagy a gyógypedagógus bensőséges környezetben külön, személyre szabott foglalkozást tarthat a kicsiknek. Korábban ezt nem tudták megoldani, hiszen egy nevelői szoba volt csak, és nem volt lehetőség ilyen típusú fejlesztésre.

Viszont munka van még bőven az intézményben, az aljzatbeton kijavítására is szükség lesz, ugyanis az udvar hatalmas fáinak a gyökerei több helyen megemelték, emellett több játszóeszköz sajnos nem felelt meg a minőségi ellenőrzésen, ezeket meg kell javíttatni. Erre egyébként az önkormányzat már különített is el forrást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.