2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb Békéscsaba

Újabb óvoda újult meg

A „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” című felhívásra (TOP–6.2.1.15) Békéscsaba önkormányzata három óvodára, a Százszorszép Művészeti Bázisóvoda, a Lenkey Utcai Óvoda, valamint a Kazinczy Lakótelepi Óvoda (Tábor utca) felújítására nyújtott be pályázatot a TOP keretében. A támogatást elnyerte a város, a projektek nagy része meg is valósult.

A 140 millió forintba kerülő beruházás során az elmúlt néhány hónapban a Tábor utcai intézmény is teljesen megújult: energetikai szempontból több fejlesztés is történt, például kicserélték a nyílászárókat, új hőszigetelést kapott az épület, kívül-belül kifestették, akadálymentesítették az óvodát, illetve egy teljesen új épületrész szintén elkészült.


Mint azt Királyné Egri Mónika, a Szigligeti Utcai és Kazinczy-lakótelepi Óvoda intézményvezetője kifejtette, a gyerekek számára a legfontosabb az volt, hogy egy új fejlesztőszobával bővülhetett az intézmény. Itt a logopédus vagy a gyógypedagógus bensőséges környezetben külön, személyre szabott foglalkozást tarthat a kicsiknek. Korábban ezt nem tudták megoldani, hiszen egy nevelői szoba volt csak, és nem volt lehetőség ilyen típusú fejlesztésre.

Viszont munka van még bőven az intézményben, az aljzatbeton kijavítására is szükség lesz, ugyanis az udvar hatalmas fáinak a gyökerei több helyen megemelték, emellett több játszóeszköz sajnos nem felelt meg a minőségi ellenőrzésen, ezeket meg kell javíttatni. Erre egyébként az önkormányzat már különített is el forrást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.