2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Békéscsaba

Újabb óvoda újult meg

A „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” című felhívásra (TOP–6.2.1.15) Békéscsaba önkormányzata három óvodára, a Százszorszép Művészeti Bázisóvoda, a Lenkey Utcai Óvoda, valamint a Kazinczy Lakótelepi Óvoda (Tábor utca) felújítására nyújtott be pályázatot a TOP keretében. A támogatást elnyerte a város, a projektek nagy része meg is valósult.

A 140 millió forintba kerülő beruházás során az elmúlt néhány hónapban a Tábor utcai intézmény is teljesen megújult: energetikai szempontból több fejlesztés is történt, például kicserélték a nyílászárókat, új hőszigetelést kapott az épület, kívül-belül kifestették, akadálymentesítették az óvodát, illetve egy teljesen új épületrész szintén elkészült.


Mint azt Királyné Egri Mónika, a Szigligeti Utcai és Kazinczy-lakótelepi Óvoda intézményvezetője kifejtette, a gyerekek számára a legfontosabb az volt, hogy egy új fejlesztőszobával bővülhetett az intézmény. Itt a logopédus vagy a gyógypedagógus bensőséges környezetben külön, személyre szabott foglalkozást tarthat a kicsiknek. Korábban ezt nem tudták megoldani, hiszen egy nevelői szoba volt csak, és nem volt lehetőség ilyen típusú fejlesztésre.

Viszont munka van még bőven az intézményben, az aljzatbeton kijavítására is szükség lesz, ugyanis az udvar hatalmas fáinak a gyökerei több helyen megemelték, emellett több játszóeszköz sajnos nem felelt meg a minőségi ellenőrzésen, ezeket meg kell javíttatni. Erre egyébként az önkormányzat már különített is el forrást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.