EUR: 313,13 Ft
CHF: 272,13 Ft
2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb IV.kerület

Újpesten a tánc is otthonra talált

Először járt Magyarországon a hétszeres világbajnok latin táncos sztárpáros. Riccardo Cocchi és Yulia Zagoruychenko eleganciájukkal, tökéletes produkciójukkal és sugárzó lelkesedésükkel lenyűgözték a Danza Kupa Újpest hazai és külföldről érkezett közönségét.

A Danza Kupa Újpest nemzetközi versenytánckupa a magyar versenytánc ünnepi programja volt. Lenyűgöző produkciók követték egymást latin és standard, társastánc, karibi és argentin tangó kategóriában. Igazi csemege volt a nemzetközi Profi-Amatőr (Pro-Am) táncverseny, amelyen a tanárok tanítványaikkal párban léptek parkettre. A Pro-Am versenyzők között olyan ismert hazai sztárok is felléptek, mint Ungár Anikó és Tóth Gabi.


A Szombat esti lázból is ismert Faluvégi András, a Danza Táncstúdió vezetője álmodta és szervezte meg a nagy sikerű rendezvényt az újpesti városrész vezetőségének támogatásával. A Danza Kupával kapcsolatban Faluvégi Andrásnak nem titkolt célja az, hogy az esemény hivatalosan is bekerüljön a legrangosabb nemzetközi táncsportesemények közé, és ezáltal növelje a táncos műfajok, a Danza Stúdió és nem utolsósorban Újpest hírnevét.

Riccardo Cocchi és Yulia Zagoruychenko lenyűgözték a Danza Kupa Újpest hazai és külföldről érkezett közönségét.

Zsigmond Barna Pál alpolgármester a sport és a mozgás fontosságáról beszélt a gála közönségének.
– Újpesten több sportág vetette meg a lábát, nálunk a mozgásnak hagyománya és gyakorlata van. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy idén ötödször is elnyertük A legsportosabb város címet. A tánc jó lehetőség a fiataloknak az örömteljes szervezett mozgásra, segíti őket, hogy egészségesebbeké, kiegyensúlyozottabbakká, magabiztosabbakká váljanak. Ez az aktív élet legfőbb hozadéka – mondta az alpolgármester a táncversennyel kapcsolatban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.