EUR: 323,58 Ft
CHF: 284,64 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb IV.kerület

Újpesten a tánc is otthonra talált

Először járt Magyarországon a hétszeres világbajnok latin táncos sztárpáros. Riccardo Cocchi és Yulia Zagoruychenko eleganciájukkal, tökéletes produkciójukkal és sugárzó lelkesedésükkel lenyűgözték a Danza Kupa Újpest hazai és külföldről érkezett közönségét.

A Danza Kupa Újpest nemzetközi versenytánckupa a magyar versenytánc ünnepi programja volt. Lenyűgöző produkciók követték egymást latin és standard, társastánc, karibi és argentin tangó kategóriában. Igazi csemege volt a nemzetközi Profi-Amatőr (Pro-Am) táncverseny, amelyen a tanárok tanítványaikkal párban léptek parkettre. A Pro-Am versenyzők között olyan ismert hazai sztárok is felléptek, mint Ungár Anikó és Tóth Gabi.


A Szombat esti lázból is ismert Faluvégi András, a Danza Táncstúdió vezetője álmodta és szervezte meg a nagy sikerű rendezvényt az újpesti városrész vezetőségének támogatásával. A Danza Kupával kapcsolatban Faluvégi Andrásnak nem titkolt célja az, hogy az esemény hivatalosan is bekerüljön a legrangosabb nemzetközi táncsportesemények közé, és ezáltal növelje a táncos műfajok, a Danza Stúdió és nem utolsósorban Újpest hírnevét.

Riccardo Cocchi és Yulia Zagoruychenko lenyűgözték a Danza Kupa Újpest hazai és külföldről érkezett közönségét.

Zsigmond Barna Pál alpolgármester a sport és a mozgás fontosságáról beszélt a gála közönségének.
– Újpesten több sportág vetette meg a lábát, nálunk a mozgásnak hagyománya és gyakorlata van. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy idén ötödször is elnyertük A legsportosabb város címet. A tánc jó lehetőség a fiataloknak az örömteljes szervezett mozgásra, segíti őket, hogy egészségesebbeké, kiegyensúlyozottabbakká, magabiztosabbakká váljanak. Ez az aktív élet legfőbb hozadéka – mondta az alpolgármester a táncversennyel kapcsolatban.

Kapcsolódó Cikkek