EUR: 325,99 Ft
CHF: 280,66 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Ózd

Újra van bőrgyógyász Ózdon

Az orvoshiány ellenére is sikerült szakembert találnia dr. Bélteczki János kórházi főigazgatónak a bőr- és nemibeteg-gondozó rendelőbe, ahol közel egyévnyi szünet után indult újra a munka.

Dr. Lakatos Veronika főorvos a korábbi években Kazincbarcikán és a miskolci Semmelweis Kórházban dolgozott, és utóbbi munkája mellett vállalta heti egy alkalommal az ózdi szakrendelést. Így november hetedikétől minden kedden 9 órától 15 óráig fogadja betegeit az Almási Balogh Pál Kórház Rendelőintézetének első emeleti, 132-es számú szakrendelőjében.


Fotó: Lokál
Komoly ellátási hiányt enyhít dr. Lakatos Veronika heti egy rendelése

A főorvost harmadik munkanapján értük el. Elmondta, hogy az első rendelésen 52, a másodikon 70 beteget látott el. A bőrgyógyászatra nem kell beutalót kérni, viszont előjegyzés van, amit a betegirányítóban regisztrálnak. Elindította a magánrendeléssel kapcsolatos ügyintézést is, amire az ÁNTSZ-től kell engedélyt kérni, szerződést köt majd a receptírásra, és más teendők is vannak, amíg privát alapon fogadhat beteget. Úgy véli, januárban megérkeznek a szükséges igazolványok, és attól kezdve a keddi rendelések után magánrendeléssel is segíti majd a környékbeli emberek gyógyulását.

Fotó: lokál
Az ózdi kórház is orvoshiánnyal küzd, ahogyan a többi egészségügyi intézmény

Mivel sok a beteg, dr. Lakatos Veronika arra kéri az előjegyzést kapott embereket, ha akadályozva vannak a rendelésen való megjelenésben, jelezzék a betegirányítónak, hogy ne vegyék el másoktól a mielőbbi orvoshoz jutás lehetőségét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.