EUR: 311,17 Ft
CHF: 259,74 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb X.kerület

Újraszínezték Kőbánya felsőt

Kihirdette a Színezd újra! Alkotói Napok 2017 című falfestési pályázat nyerteseit a MÁV. Többek között a Kőbánya felsőn található aluljáró is megszépülhetett a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium segítségével.

Pontos tervek alapján készült el a végeredmény (Fotó: Máté Krisztián)

Csillagképek díszítik mostantól az aluljárót (Fotó: Máté Krisztián)

 

 

 

 

 

 

 

A szeptember közepén kiírt felhívásra beérkezett pályaművek közül a vasúttársaság kiválasztotta azokat az alkotásokat, amelyek két fővárosi (Kőbánya felső, Hűvösvölgy) és két vidéki (Monor, Füzesabony) vasútállomás gyalogos-aluljáróit színesítik. A beérkezett pályaműveket annak alapján értékelte a MÁV, hogy azok megítélése szerint alkalmasak-e az aluljárók hangulatának javítására és a felületek dekorálására. Kőbánya felső megszépítésére a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium Csillagászok névre hallgató csapatának „Csillagképek” című alkotása lett a befutó, amelyet a múlt héten el is készítettek a fiatalok.


Nem csak a falra jutott festék (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.