2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb X.kerület

Újraszínezték Kőbánya felsőt

Kihirdette a Színezd újra! Alkotói Napok 2017 című falfestési pályázat nyerteseit a MÁV. Többek között a Kőbánya felsőn található aluljáró is megszépülhetett a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium segítségével.

Pontos tervek alapján készült el a végeredmény (Fotó: Máté Krisztián)

Csillagképek díszítik mostantól az aluljárót (Fotó: Máté Krisztián)

 

 

 

 

 

 

 

A szeptember közepén kiírt felhívásra beérkezett pályaművek közül a vasúttársaság kiválasztotta azokat az alkotásokat, amelyek két fővárosi (Kőbánya felső, Hűvösvölgy) és két vidéki (Monor, Füzesabony) vasútállomás gyalogos-aluljáróit színesítik. A beérkezett pályaműveket annak alapján értékelte a MÁV, hogy azok megítélése szerint alkalmasak-e az aluljárók hangulatának javítására és a felületek dekorálására. Kőbánya felső megszépítésére a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium Csillagászok névre hallgató csapatának „Csillagképek” című alkotása lett a befutó, amelyet a múlt héten el is készítettek a fiatalok.


Nem csak a falra jutott festék (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.