EUR: 324,38 Ft
CHF: 278,63 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Egyéb X.kerület

Újraszínezték Kőbánya felsőt

Kihirdette a Színezd újra! Alkotói Napok 2017 című falfestési pályázat nyerteseit a MÁV. Többek között a Kőbánya felsőn található aluljáró is megszépülhetett a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium segítségével.

Pontos tervek alapján készült el a végeredmény (Fotó: Máté Krisztián)

Csillagképek díszítik mostantól az aluljárót (Fotó: Máté Krisztián)

 

 

 

 

 

 

 

A szeptember közepén kiírt felhívásra beérkezett pályaművek közül a vasúttársaság kiválasztotta azokat az alkotásokat, amelyek két fővárosi (Kőbánya felső, Hűvösvölgy) és két vidéki (Monor, Füzesabony) vasútállomás gyalogos-aluljáróit színesítik. A beérkezett pályaműveket annak alapján értékelte a MÁV, hogy azok megítélése szerint alkalmasak-e az aluljárók hangulatának javítására és a felületek dekorálására. Kőbánya felső megszépítésére a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium Csillagászok névre hallgató csapatának „Csillagképek” című alkotása lett a befutó, amelyet a múlt héten el is készítettek a fiatalok.


Nem csak a falra jutott festék (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • 2019-ben elkezdik végrehajtani a Modern falvak programot

  2019-ben elkezdik végrehajtani a Modern falvak programot

  Jövőre 135 milliárd forintot fordítanak az összesen 3500 milliárdos Modern városok programra, és megkezdődik a Modern falvak program végrehajtása is – jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.