EUR: 323,07 Ft
CHF: 275,97 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Pécs

Vasútmodell-parádé

Magyarországon egyedülálló és Európában is ritkaságnak számít az a vasútmodell-kiállítás, amelyet hétvégén rendeztek a Pécsi Kulturális Központban. A termekben lefektetett vasúthálózatok kicsinyített mása több száz kilométert fedne le a valóságban, egy évben egyszer  viszont a terepasztalok felett óriásokként szórakozhattak a gyerekek és a felnőttek.

A pécsi modellezők egyébként idén 50 éve űzik hobbiként a modellezést, aminek egyik legnagyobb attrakciója egy 23 négyzetméteres terepasztal. Ezt 1993-ban kezdték építeni, de még most sincs kész, ugyanis folyamatosan bővítik. A hatalmas terepasztal egyik érdekessége, hogy a modellezők a Mecsek vadregényes, kacskaringós szakaszát is megalkották miniváltozatban.

A Mecsekben található Abaliget és Godisa állomását is megmodellezték a pécsiek (Fotó: Németh Kriszta)

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.