EUR: 311,42 Ft
CHF: 260,83 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Pécs

Vasútmodell-parádé

Magyarországon egyedülálló és Európában is ritkaságnak számít az a vasútmodell-kiállítás, amelyet hétvégén rendeztek a Pécsi Kulturális Központban. A termekben lefektetett vasúthálózatok kicsinyített mása több száz kilométert fedne le a valóságban, egy évben egyszer  viszont a terepasztalok felett óriásokként szórakozhattak a gyerekek és a felnőttek.

A pécsi modellezők egyébként idén 50 éve űzik hobbiként a modellezést, aminek egyik legnagyobb attrakciója egy 23 négyzetméteres terepasztal. Ezt 1993-ban kezdték építeni, de még most sincs kész, ugyanis folyamatosan bővítik. A hatalmas terepasztal egyik érdekessége, hogy a modellezők a Mecsek vadregényes, kacskaringós szakaszát is megalkották miniváltozatban.

A Mecsekben található Abaliget és Godisa állomását is megmodellezték a pécsiek (Fotó: Németh Kriszta)

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.