2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Ózd

Védjük meg az országot!

Migránskérdés márpedig létezik, akárhogy el akarják bagatellizálni a liberális és baloldali politikusaink – jelentette ki Vargha Tamás Ózdon, a Digitális Erőműben megtartott fórumán, ahol a nemzeti konzultáció fontosságát is kiemelte.

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára az egész Európát sújtó migrációs válságról és Soros György tervéről tájékoztatta a nagyszámú érdeklődőt. Vargha Tamás előadásában hét pontban mutatta le a jövőnket veszélyeztető folyamatot. Hangsúlyozta, a déli határon élőket sújtotta idáig legerőteljesebben a bevándorlás, ahol  több százezer ázsiai és afrikai gazdasági menekült özönlött be az országba. Ők teszik ki a migránsok többségét, hiszen ismerik az európai államok szociális támogatási rendszerét és azt akarják kiaknázni. A Herceghalom térségében élők a mai napig félnek, ezért is fogadták nagy örömmel a kerítésépítést. [Ugyanez a folyamat zajlott éveken keresztül Kanadában, ahová kelet-európai, köztük magyarországi cigány családok vándoroltak ki szép számmal, majd tértek haza hatalmas pénzekkel. Egy sajószentpéteri család például két felnőttel és három gyerekkel másfél évig élt Torontóban, és ötmillió forint készpénzt hozott magával – (a szerk.). Aztán Kanada szigorított és szinte megszűnt náluk a bevándorlás.]


Fotó: Lokál
Telt ház volt Vargha Tamás előadásán a Digitális Erőműben

Az államtitkár szerint most még lehet tenni valamit a probléma kezelésére, csakhogy ebben a Fidesz–KDNP nem talál partnert az Együtt, a DK, az MSZP vagy az LMP politikusaiban. A Jobbik sem képvisel egyértelmű álláspontot ebben a kérdésben, hiszen míg Vona Gábor előbb felháborítónak nevezte az Európai Bíróság kvótaperben hozott ítéletét, később a Jobbik mégsem szavazta meg a betelepítést tiltó alkotmánymódosítást.

Fotó: Lokál
Riz Gábor országgyűlési képviselő és Vargha Tamás a Nemzeti Konzultáció fontosságát emelték ki

Eközben Nyugat-Európa több nagyvárosában bevándorlók vagy azok utódai számos merényletet követtek el idáig, az emberek pedig félnek. Hazánkban a határkerítésnek és a meghozott törvényeknek köszönhetően szerencsére még nem ismerős ez az állapot, és még lehet tenni ellene, hogy mindez Magyarországra ne gyűrűzzön be.


A Digitális Erőműbe látogatók hallhattak az országhatáron szolgálatot teljesítők hősies helytállásáról és megismerhették az Európai Unió vezető politikusainak migránsokhoz való viszonyát. A jelenlévők egyértelmű megerősítést kaptak a nemzeti konzultációs kérdőív kitöltésének fontosságáról is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.