2017. november 02., csütörtök
Achilles

Egyéb Szekszárd

Veretlen a KSC

Sikerekkel indult az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatának a női magyar kosárlabda-bajnokság. Ezt a győzelmi sorozatot sikerül is tartaniuk, mindemellett az európai élvonalban is egyre jobban teljesítenek.

Október 22-én a CMB Cargo UNI Győr otthonában hatalmas csatában 74-79-re nyertek a szekszárdi lányok. Történelmi győzelemről beszélhetünk ezúttal, hiszen Győrnek bombaerős kerete van, elsősorban center poszton erősítettek. A szakértők ennek a találkozónak nem adtak túl sok esélyt, mivel idegenben is kellett játszani, ezt azonban megcáfolták a játékosok. A csapatot a kiválóan játszó Teja Oblak és Krnjics Szara vezette sikerre.


Menetel a KSC. Fotó: Nagy Nándor

A győri meccset követően – szintén a magyar bajnokság keretein belül – itthon fogadták a lányok Zalaegerszeg csapatát. Október 28-án 81-49-re nyert a KSC hazai pályán, folytatva ezzel a veretlenségi sorozatukat.

A magyar kosárlabda-bajnoksággal párhuzamosan az Európa-kupában is teljesíteni kellett a játékosoknak. Ezt az akadályt is könnyedén vették a lányok, hiszen október 25-én 26 pontos győzelmet arattak a portugál GDESSA-Barreiro ellen.

Atomerőmű KSC Szekszárd – Gdessa-Barreiro 91-65   Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

  • Budapest csillagai Mátyásföldön

    Budapest csillagai Mátyásföldön

    Elsősorban a tehetséggondozás, a művészeti, kulturális kapcsolatok építése, a nemzetközi kapcsolatok és az együttműködés erősítése volt a cél a XVI.

  • Hét évtizede közvetítik a magyar hagyományokat

    Hét évtizede közvetítik a magyar hagyományokat

    A Balassi Táncegyüttes hetven éve része Békéscsaba kulturális életének. Számos közös produkcióban szerepeltek már például a Jókai Színház művészeivel, de a városi rendezvényeken is rendszeresen láthatja a táncosokat a közönség.