EUR: 310,23 Ft
CHF: 258,71 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Vers és zene a temetőben

Tóth Vera és Hirtling István bevonásával közel egyórás műsorral készült a Budapesti Temetkezési Intézet az Új köztemetőben a halottak napjához és mindenszentekhez kapcsolódóan október 31-én.

A múlt héten alaposan megnőtt a temetők forgalma a két fenti ünnep kapcsán, amire pótlóbuszokkal, hosszabb nyitvatartással és ingyenes behajtással is készültek az Új köztemetőben.

Ingyenes volt a behajtás a temetőbe
MTI Fotó: Soós Lajos

A három történelmi egyház (katolikus, evangélikus, református) képviselői közös imára várták az emlékezőket, akik már befelé menet átszellemülhettek a fényfestéssel díszített bejáratnál. Az Új köztemető 53-as szóróparcellájában a múlt kedden Tóth Vera adott minikoncertet és Hirtling István szavalt verseket.

Tóth Vera az alkalomhoz megfelelő dalokat énekelt
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Hirtling István színész szavalásával tette emelkedetté az ünnepet
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.