EUR: 326,13 Ft
CHF: 280,36 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Vers és zene a temetőben

Tóth Vera és Hirtling István bevonásával közel egyórás műsorral készült a Budapesti Temetkezési Intézet az Új köztemetőben a halottak napjához és mindenszentekhez kapcsolódóan október 31-én.

A múlt héten alaposan megnőtt a temetők forgalma a két fenti ünnep kapcsán, amire pótlóbuszokkal, hosszabb nyitvatartással és ingyenes behajtással is készültek az Új köztemetőben.

Ingyenes volt a behajtás a temetőbe
MTI Fotó: Soós Lajos

A három történelmi egyház (katolikus, evangélikus, református) képviselői közös imára várták az emlékezőket, akik már befelé menet átszellemülhettek a fényfestéssel díszített bejáratnál. Az Új köztemető 53-as szóróparcellájában a múlt kedden Tóth Vera adott minikoncertet és Hirtling István szavalt verseket.

Tóth Vera az alkalomhoz megfelelő dalokat énekelt
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Hirtling István színész szavalásával tette emelkedetté az ünnepet
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.