2019. február 23., szombat
Alfréd

Belföld

16 éven keresztül verte át szeretőjét a csaló nő

Szövevényes csalási ügy végére tett pontot nemrég a Zalaegerszegi Törvényszék. Egy nő 16 éven keresztül hitette el volt szeretőjével, hogy valójában ő a gyermeke apja. Ez idő alatt 8,5 millió forintot csalt ki tőle gyerektartás címén. N. Katalin 3,5 év börtönt kapott.

Hamisított, csalt, hazudott N. Katalin és lánya, N. Zsófia, hogy gyermektartás címén kicsaljon egy dolgos kőművestől több millió forintot. A sértettnek azt hazudták, ő N. Katalin gyermekének apja. Hogy hitelesnek tűnjön állításuk, azt mondták, titokban hajmintát vettek tőle, és annak DNS-ét vetették össze a gyermekével. Ebből persze semmi nem volt igaz, anya és lánya 16 évig pumpolta a férfit, aki végül gyanút fogott, majd a rendőrséghez fordult.
– A vádlottak gyakorlatilag éveken keresztül abból a pénzből éltek, amit kicsaltak az Ausztriában dolgozó kőművestől. Bírósági határozatot hamisítottak, és N. Katalin lánya, Zsófia ügyvédnek adta ki magát. Amikor a családi költségvetés kissé szűkösebb volt, gondoltak egyet, és 500 ezer forintos bírsággal sújtották a férfit, aki fizetett. Olyan is előfordult, hogy azért kellett kölcsönkérnie, hogy fizetni tudjon – mondta el a Lokálnak az ügyet ismerő forrásunk. Hozzátette: ilyen profi csalással több évtized alatt sem találkoztak a nyomozók. A felderítéskor kiderült, hogy a lóvá tett férfi nem vér szerinti apja N. Bálintnak. A ma már tinédzser fiatal ugyan valóban akkor született, amikor az átvert férfi N. Katalin szeretője volt, de mint kiderült, a gyermek a nő férjétől fogant.
A sértett egyik hozzátartozója szerint ha a becsapott kőműves végső elkeseredésében nem fordult volna a lányához segítségért, a mai napig is pumpolnák.
– Laci végtelenül becsületes, lelkiismeretes ember. Azt gondolta, kötelessége fizetni. Igaz, furcsa volt neki, hogy a hosszú évek alatt még azt sem engedték meg neki, hogy láthassa állítólagos fiát. Keresete nagy részét általában ennek a nőnek utalta, tartva a hatósági szankcióktól és az asszony férjének haragjától – mesélte a bennfentes.
A Zalaegerszegi Törvényszék nemrégiben anyát és lányát 3 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte.

Kapcsolódó Cikkek