EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Egyéb Szekszárd

2,8 millió forint a szekszárdi rászorulóknak

Szerényebb anyagi körülmények között élő családoknak nyújt segítséget a szekszárdi önkormányzat. December 11-én 18 civil szervezet részesült azokból az utalványokból, amelyek összértéke 2,8 millió forint. Ács Rezső elmondása szerint a civil képviselőkön keresztül közel 1000 személyhez jut el a támogatás utalvány vagy ajándékcsomag formájában.


Fotó: Marcali Gábor

December 11-én Ács Rezső polgármester fogadta azon 18 civil szervezet képviselőit, amely aktívan részt vesz a megye civil életében. Az önkormányzat a közvetítőkön keresztül segítene a rászoruló családoknak, akik a karácsonyt megelőzően részesülnek majd ebben.


– A polgármesteri hivatalban lebonyolított sajtótájékoztató keretében nyújtottuk át a civil szervezeteknek azt a támogatást, amellyel szeretnénk a nehéz sorsú szekszárdiaknak a karácsonyát egy kicsit szebbé, meghittebbé tenni. Ez most már évek óta megszokott eljárás, a költségvetésünk készítésekor mindig számolunk is ezzel az ajándékkal. 18 olyan civil szervezet van, amelyik kapcsolatban áll nehéz sorsú családokkal, nehéz sorsú emberekkel. Számukra biztosítottuk a Szociális és Egészségügyi Bizottság keretéből, valamint a polgármesteri keretből azt a közel 2,8 millió forintot, amelyet rajtuk keresztül szeretnénk ezekhez a családokhoz eljuttatni. Annyit kell tudni, hogy a civil képviselők körülbelül ezer emberrel állnak kapcsolatban, tehát pontosan tudják, hogy kik azok, akik rászorulnak ilyet segítségre, különösen ilyenkor, az adventi időszakban. Utalvány formájában adjuk nekik ezt a segítséget, ezt az ajándékot. A sajtótájékoztatót követően kiosztottuk az utalványokat, ezt követően a civil szervezetek feladata volt, hogy a szekszárdi családoknak továbbítsák ezt a segítséget – tájékoztatott a megyeszékhely vezetője.

18 civil szervezet képviselője volt jelen az átadáson. Fotó: Nagy Nándor

Hozzátette továbbá, bíznak abban, hogy megfelelő helyre kerülnek az ajándékok – az előző évek tapasztalatai ezt támasztják alá –, és ezekkel az ajándékokkal egy kicsit talán könnyebbé tudják tenni ezt a számukra talán nehezebb időszakot.


– Nagyon fontos Szekszárd önkormányzata számára a civil szféra, nagyon fontosak azok a civil szervezetek, amelyek valós tevékenységet folytatnak, segítenek embertársainkon. Azt gondolom, hogy ezzel az akcióval ismét az ő munkájukat köszönjük meg és ismerjük el. Bízom benne, hogy erre az akcióra majd minden évben lehetőséget fogunk keríteni. Természetesen a civil szervezeteken keresztül nemcsak karácsonykor, nemcsak az adventi időszakban figyelünk oda, hanem az év minden napján. Segítségüket kérjük és mi is segítjük őket – zárta mondandóját Ács Rezső.

A civil szervezetek közül jelen voltak többek között az Értelmi Fejlődésükben Akadályozottak Tolna Megyei Közhasznú Szervezet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szekszárdi Csoportja, a Szekszárdi Nagycsaládosok Egyesülete, illetve a Rákellenes Liga képviselői.

A civil szervezetek által közel 1000 rászoruló személy részesül adományban. Fotó: Nagy Nándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek