2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Belföld

A gyűlöletkeltő Gyurcsány ellen kezdeményeznek népszavazást

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője kezdeményezett népszavazást arról, hogy ne szavazhasson Magyarországon az, aki a magyar állampolgárokat megverette és a határon túli magyarok ellen buzdított, ennek pedig nem viselte a következményeit.

Egyértelmű, hogy a népszavazási kezdeményezés Gyurcsány Ferencről szól. Ez az egész egy válasz a bukott miniszterelnök korábbi népszavazási kezdeményezésére, amivel ki akarta zárni a szavazásból a határon túli magyarságot. Bencsik szerint a választási iroda befogadta a népszavazási kezdeményezést, amiről közösségi oldalán adott hangot.


“Népszavazási kezdeményezésem

Az óév utolsó napjaiban, egészen pontosan december 21-én a Nemzeti Választási Iroda befogadta országos népszavazási kezdeményezésemet, ami a http://www.valasztas.hu/2017.-evi-orszagos-nepszavazasi-kezdemenyezesek oldalon megtekinthető. Ez lett a 132. a benyújtott kezdeményezések körében, és így szól:
„Egyetért-e Ön azzal, hogy ne szavazhasson az, aki Magyarország miniszterelnökeként a magyar állampolgárokat megverette, a határon túli magyarok ellen buzdított, és nem viselte ennek következményét?”
Ha valakinek a kérdés ismerősnek tűnik, az nem a véletlen műve. Ez valójában egy korábbi kezdeményezés átdolgozása:
“Egyetért-e ön azzal, hogy ne szavazhassanak azok, akik soha nem éltek Magyarországon, és nem viselik a szavazatuk következményeit?”
Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök ezzel a kérdéssel indított októberben aláírási kampányt szektapártja, a DK közreműködésével a határon túli magyarság kirekesztésére. Azt gondoltam, érdemes volna ezt a különös ötletet egy kicsit továbbfejleszteni.”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek