2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Nagykanizsa

A határvadászok a várost is védik

Tavaszra elkészül az új határvadászbázis Nagykanizsán az egykori határőrlaktanya területén. Az építkezés augusztus közepén indult, a beruházást most sajtóbejáráson mutatták be.

Azt már korábban tisztázta a Belügyminisztérium – néhány helyi kósza pletyka után –, hogy az objektumban nem helyeznek el migránsokat. Egyrészt mert ezt senki sem akarja, másrészt pedig a laktanya belső kialakítása sem tenné ezt lehetővé.


Az objektum zöldmezős beruházásként épül, s a rendőrség hivatásos állományának háromezer fős létszámfejlesztéséhez kapcsolódik. Az 5752 négyzetméter hasznos területű új épületben a Kanizsán megalakuló XIII. Határvadász Bevetési Osztály 309 fős állományát helyezik el. A teljes projekt 3,5 milliárd forintba kerül.

Az új laktanya március végére készül el (Fotó: Gergely Szilárd)

A bejáráson Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő kiemelte, az új laktanya működése civil munkahelyeket is teremt a városban, s legalább ennyire fontos, hogy az itt szolgálatot teljesítő rendőrök a határ védelme mellett a térség közbiztonságát is óvják.

A laktanyában garzonlakásokat is kialakítanak a családos, akár gyermekes katonáknak, hogy szolgálatuk teljesítése s a haza védelme közben közel és biztonságban tudhassák szeretteiket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.