EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Nagykanizsa

A határvadászok a várost is védik

Tavaszra elkészül az új határvadászbázis Nagykanizsán az egykori határőrlaktanya területén. Az építkezés augusztus közepén indult, a beruházást most sajtóbejáráson mutatták be.

Azt már korábban tisztázta a Belügyminisztérium – néhány helyi kósza pletyka után –, hogy az objektumban nem helyeznek el migránsokat. Egyrészt mert ezt senki sem akarja, másrészt pedig a laktanya belső kialakítása sem tenné ezt lehetővé.


Az objektum zöldmezős beruházásként épül, s a rendőrség hivatásos állományának háromezer fős létszámfejlesztéséhez kapcsolódik. Az 5752 négyzetméter hasznos területű új épületben a Kanizsán megalakuló XIII. Határvadász Bevetési Osztály 309 fős állományát helyezik el. A teljes projekt 3,5 milliárd forintba kerül.

Az új laktanya március végére készül el (Fotó: Gergely Szilárd)

A bejáráson Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő kiemelte, az új laktanya működése civil munkahelyeket is teremt a városban, s legalább ennyire fontos, hogy az itt szolgálatot teljesítő rendőrök a határ védelme mellett a térség közbiztonságát is óvják.

A laktanyában garzonlakásokat is kialakítanak a családos, akár gyermekes katonáknak, hogy szolgálatuk teljesítése s a haza védelme közben közel és biztonságban tudhassák szeretteiket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.