2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Belföld

A Havasi Symphonic Aréna Show-n 36 ezer fény gyúlt az autista gyermekekért

Autista gyermekek számára szervez adománygyűjtést az Út a Mosolyért Alapítvány, 2017-ben immár második alkalommal. Az újabb jótékonysági kezdeményezéssel először az év egyik leglátványosabb magyarországi koncertjén, a Havasi Symphonic Aréna Show-n találkozhatott a közönség, december 9-én és 10-én. Havasi Balázs egy különleges meglepetés produkcióval támogatta az alapítvány új célkitűzését, a budapesti Autizmus Alapítvány Általános Iskola korszerűsítését. Máris több, mint 36 ezer ember állt a kezdeményezés mellé, adományaikból eddig több, mint 2,5 millió forint gyűlt össze. Az alapítvány továbbra is várja a felajánlásokat.

Az Út a Mosolyért Alapítvány 2017 májusában indította el autizmusról szóló kampányát, „Megérteni. Elfogadni. Segíteni.” címmel. Májusban nagy sikerrel szervezte meg a Mosoly koncertet Budapesten az első magyarországi autista vizsgálóközpont létrehozására.


Az alapítvány a napokban újabb adománygyűjtést indított az autista gyermekek megsegítésére: az Autizmus Alapítvány Általános Iskola diákjainak speciális fejlesztését kívánja támogatni. A jótékonysági kezdeményezés célja, hogy segítséget nyújtson az intézmény korszerűsítéséhez.

Az adománygyűjtéssel először az év egyik leglátványosabb magyarországi koncertjén, a Havasi Symponic Aréna Show-n találkozhatott a közönség, december 9-én és 10-én. Havasi Balázs zongoraművész egy különleges meglepetés produkcióval támogatta a gyűjtést, amelyről felvétel is készült, és a napokban lesz megtekinthető. A koncert alatt az idén Oscar-díjat nyert Mindenki című filmből ismert Bakáts Téri Ének-Zenei Iskola gyermekkórusának tagjai, Balázs Árpád zeneművét, a Bodzavirág című dalt adták elő zenei kísérettel a színpadon és meglepetés szólókkal a közönség soraiból.


„Idén éppen az Egyesült Államokban voltam az Oscar-gála idején. Meghatározó élmény volt látni a Mindenki című film győzelmét. A film arra is gyönyörűen rávilágított, hogy a közösségnek, az összefogásnak milyen komoly ereje van… Szeretném, ha ezt az erőt idén arra is használnánk, hogy egy nemes cél megvalósulását támogassuk. Idén a Havasi Symphonic teljes csapata az Út a Mosolyért Alapítvány mellé állt, hogy együtt javíthassunk az autista gyerekek és az Autizmus Alapítvány Általános Iskola életkörülményein – mondta el Havasi Balázs.

Szijjártó-Nagy Szilvia, az Út a Mosolyért Alapítvány elnöke hangsúlyozta: „Az alapítvány küldetésének középpontjában mindig a gyermekek támogatása áll: szeretnénk segíteni az autizmussal élők mindennapjait, fejlesztésüket és orvosi ellátásukat. Most az Autizmus Alapítvány Általános Iskola támogatása a cél, hogy az intézmény korszerűsítésével a diákok speciális fejlesztése megfelelő körülmények között valósulhasson meg. Az iskolában ellátott tanulók létszáma a kezdetektől kb. 20 fő. Itt az autizmusban súlyosabban érintett gyermekek intenzív, egyéni és kiscsoportos fejlesztése valósul meg.”

Az alapítvány elnöke hozzátette, hogy lehetőséget kaptak arra is, hogy a koncert hétvégéjén Adománygyűjtő Pontokat helyezzenek ki a Papp László Budapest Sportarénában. Az adományokból eddig több, mint 2,5 millió forint gyűlt összeAz alapítvány továbbra is várja a felajánlásokat, így aki nem tudott részt venni az eseményen, de szeretné támogatni a jelenlegi kezdeményezést, adományát az Út a Mosolyért Alapítvány honlapján található bankszámlaszámra juttathatja el.

Kapcsolódó Cikkek

  • Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    A lehulló meteorok pályájának kiszámítását és a becsapódó meteoritok megtalálását segíti az a kamerarendszer, amelynek első elemét a szakemberek március elején telepítik Mátraszentimre közelében, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Intézetének Piszkéstetői Obszervatóriumánál.

  • Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    A legsürgetőbb feladat a közterületek, zöldfelületek, sétányok és utak rendbetétele a Budai Várnegyedben, aztán a folyamatban lévő beruházások befejezése – mondta Fodor Gergely, a várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos a Mandinernek adott interjújában, amely szombaton jelent meg az internetes lapban.