EUR: 325,40 Ft
CHF: 279,71 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Székesfehérvár

A „kis sárkányok” sikere

December 2–3. között Törökbálinton rendezték meg a nyílt kempó Európa-bajnokságot. Az I. UWSKF European Open és 22. Hanshi Kupa versenyen a bicskei székhelyű, de Csabdin működő Mad Max Kempo Dojo, a Sárosdi Kempo SE és a Székesfehérvári Kempo SE csapata is rendkívül sikeresen szerepelt.

A versenyen 15 ország 620 versenyzője – közel 2000 nevezéssel – tette próbára saját és ellenfelei felkészültségét, erőnlétét és kitartását. Az első napon a 16 éven aluliak, a második napon a 16 éven felüliek versenyére került sor. Ez volt az első verseny a United World Sport Kempo Federation (UWSKF ) megalakulása óta. A szervezők célja az volt, hogy minél népszerűbb és elismertebb sportág legyen a kempó. A hat páston napi 12 órán keresztül folyó versenyben az első napon a 16 év alattiak mutathatták meg, mennyire sikerült felkészülniük. A második napon a nagyobbaké volt a főszerep.


A bicskeiek kevesen voltak, de annál szebb eredményeket hoztak el. Csapatban 10-ek lettek, vezetőjük alig 16 éves volt Fotó: Mad Max Kempo Dojo Sportegyesület

Végül 5 arany-, 8 ezüst-, valamint 6 bronzérem és 2 negyedik helyezés lett a bicskei „kis sárkányok” jutalma a fárasztó és hosszú nap végére – jelentette Tóth Károly edző, az egyesület elnöke. Az egyesületet 7 fiatal harcos képviselte, a csapatot a 16 éves Tóth Károly Imre mester (sempai) vezette. A 44 csapat versenyzői által elért egyéni eredmények összesítését követően a bicskeiek a 10. helyen végeztek, az egyesület a 34 hazai klub közül a 7. legeredményesebb lett. A sikeres csapat tagjai, akikbe nem érdemes belekötni az utcán: Baljer Kitti, Baljer Roxana, Hollósi Bernadett, Magyari Renáta, Stokbauer Kármen, Radovics Donát és Tóth Levente.
Szépen helytálltak a Sárosdi Kempo SE versenyzői is. A harcosok 12 arany-, 23 ezüst- és 14 bronzérmet szereztek. A csapat tagjai voltak: Csizmadia Dániel, Láng Aurél, Pinke Lilla, Kocsis Márkó, Kocsis Kevin, Csizmadia Martin, Mogyorósi Márk Patrik, Kilinkó Melani, Denkó Eszter, Tóth Daniella, Kilinkó Kíra, Virág Benjámin, Répási Eszter Csenge, Németh Szabolcs, Szakács Sándor és Ambrózi Miklós.
A fehérváriak – Király Niki, Tombácz Tamás, Földesi Flórián, Burián Bendegúz, Burián Bence, Vágó Bendegúz és Koza Márk – 6 arany-, 10 ezüst- és 4 bronzéremmel jöhettek haza.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.