2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Belföld

A kvótaügyben Magyarország és Szlovákia volt a legőszintébb

A kvótaügyben Magyarország és Szlovákia járt el a legőszintébben – jelentette ki Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Az elemző szerint a két visegrádi ország azt mondta, nem hajlandóak végrehajtani a menekültek elosztását célzó döntést, mert az szembemegy a nemzetállamok szuverenitásával.


Hozzátette, a két ország jogorvoslatot folytatott az unió bíróságánál.

Emlékeztetett, hogy a kötelező kvóta határideje szeptember 26-án lejárt, és a többi tagállam vagy képtelennek bizonyult a döntést végrehajtani, vagy pedig nem akarták végigvinni. Ez azt jelenti, némelyik 10-20 migránst fogadott be, akik vagy ottmaradtak, vagy szinte azonnal továbbálltak.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Bakondi: Fontos a nemzet biztonságának megóvása

    Bakondi: Fontos a nemzet biztonságának megóvása

    A nemzeti konzultáció magas fokú lakossági támogatására támaszkodva a kormánynak mindent meg kell tennie azért, hogy megszűnjenek a magyar nemzetbiztonságot veszélyeztető körülmények – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában a “Stop Soros” törvénycsomagról szólva.

  • Lángol a váci hulladékfeldolgozó

    Lángol a váci hulladékfeldolgozó

    Kigyulladt egy hulladékfeldolgozó Vácon, a tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak a lángok megfékezésén – tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombat délelőtt az MTI-t.