EUR: 317,60 Ft
CHF: 279,77 Ft
2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Belföld

A kvótaügyben Magyarország és Szlovákia volt a legőszintébb

A kvótaügyben Magyarország és Szlovákia járt el a legőszintébben – jelentette ki Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Az elemző szerint a két visegrádi ország azt mondta, nem hajlandóak végrehajtani a menekültek elosztását célzó döntést, mert az szembemegy a nemzetállamok szuverenitásával.


Hozzátette, a két ország jogorvoslatot folytatott az unió bíróságánál.

Emlékeztetett, hogy a kötelező kvóta határideje szeptember 26-án lejárt, és a többi tagállam vagy képtelennek bizonyult a döntést végrehajtani, vagy pedig nem akarták végigvinni. Ez azt jelenti, némelyik 10-20 migránst fogadott be, akik vagy ottmaradtak, vagy szinte azonnal továbbálltak.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Szilágyi Péter: A magyar iskolák találkozója újabb nagy sikerű fórum

    Szilágyi Péter: A magyar iskolák találkozója újabb nagy sikerű fórum

    Nagy örömünkre szolgál, hogy a Magyar Diaszpóra Tanács mellett még egy magas szintű fórumot sikerült életre hívni a diaszpórában élő magyaroknak a Hétvégi magyar iskolák találkozója című rendezvény részeként – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos.

  • Palkovics László: A kormány segítené a családi vállalatok utódlását

    Palkovics László: A kormány segítené a családi vállalatok utódlását

    A kormány segítséget kíván nyújtani azoknak a nyugdíjkorhatárhoz közeledő vállalkozóknak, akik nem tudják cégeiket családi körben tartani, ezért lehetővé tenné, hogy a cég magyar menedzsmentje vagy egy magyar tulajdonú alapítvány gyakorolja a tulajdonosi jogokat – nyilatkozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Mediaworks megyei napilapjainak adott interjúban.