EUR: 317,44 Ft
CHF: 279,53 Ft
2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Egyéb Kecskemét

A Mindennapok angyalait díjazták

A Mindennapok angyalainak, vagyis a kiemelkedő munkát végző ápolóknak és egészségügyi szakembereknek a tevékenységét ismerték el a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban. A gálát idén negyedik alkalommal rendezte meg a Hovány Alapítvány.

A Mindennapok angyalait, ápolónőket és ápolókat köszöntöttek és jutalmaztak meg a Hovány Alapítvány jóvoltából az Otthon Mozi dísztermében. Hovány Márton 2014-ben hozta létre az alapítványt és a díjat, ám ettől függetlenül nem új keletű számára a jótékonyság, hiszen évekkel ezelőtt a főtéren a rászorulókat látta vendégül több alkalommal. 2014-től viszont már az egészségügyi dolgozók áldozatos munkája előtt is tiszteleg ezzel a díjátadó ünnepséggel.


Idén összesen 36 ápoló részesült pénzjutalomban, Radics Gigi pedig idén is emlékezetessé tette a délutánt.
fotó: Pál Fanni

– Sokszor ezt a nagyon kemény munkát nagyon szerény anyagi elismerés mellett végzik ezek az emberek hivatásszerűen. Úgy gondoltam, mögéjük kell állnom, hiszen ők az igazi angyalok, és legszívesebben azokat segítem én is, akik maguk is sokat tesznek – nyilatkozta Hovány Márton, a Hovány Csoport alapítója.

Az alapítvány jóvoltából összesen 36 ápoló részesült – fejenként 40 ezer forint – pénzjutalomban. A díjazottak tiszteletére minden évben minikoncertet adnak. Az előző években Bebe a Back to Blackből, illetve Tóth Vera, tavaly pedig Radics Gigi lépett fel, aki idén is emlékezetessé tette a délutánt. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester jóvoltából az önkormányzat az alapítvány adományát kiegészítve a Kecskeméti Fürdőbe, az Agórába és az Ifjúsági Otthonba szóló belépőkkel ajándékozta meg az egészségügyi dolgozókat.


Az elismeréseket dr. Mester László, a Hovány Alapítvány kuratóriumi elnöke, Engert Jakabné önkormányzati képviselő, dr. Svébis Mihály főigazgató és Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató adta át az „angyaloknak”. A díjátadó műsort követően állófogadást tartottak az áldozatos munkát végző ápolók tiszteletére. Az ünnepség moderátora idén is Harsányi Levente volt, aki minden évben örömmel tesz eleget Hovány Márton felkérésének.

Kapcsolódó Cikkek