2019. február 23., szombat
Alfréd

Belföld XXI.kerület

Adventi ételosztás Csepelen

Hajléktalanoknak és rászorulóknak osztott meleg ételt kedden délben Csepelen a Kossuth Lajos utcában az Ökumenikus Segélyszervezet és a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. A helyszínen fűtött, feldíszített sátor és karácsonyi zene várta a nincsteleneket.

Nem kevesebb, mint 600 adag székely káposztát mértek ki, tejföllel, kenyérrel, de jutott gyümölcstea és bejgli is a szegényeknek. A hatalmas kondér receptjét Süllős Gyuláné, a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. tulajdonosa árulta el. Hozzávalók: 200 kiló káposzta, 60 kiló sertéscomb, 50 kiló hagyma, 60 kiló kolbász. Természetesen a 30 liter tejföl is elmaradhatatlan, amivel már a tányérokon gőzölgő székelygulyást újra és újra meglöttyintik.A hatalmas kondér mögött feltűnt a segédkező Schmittné Makray Katalin és Hampel Katalin divattervező is, akik évről évre együtt jelennek meg a jótékonyági akciókon, legyen az divatbemutató, vagy adventi ételosztás.


Kapcsolódó Cikkek

  • Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    A lehulló meteorok pályájának kiszámítását és a becsapódó meteoritok megtalálását segíti az a kamerarendszer, amelynek első elemét a szakemberek március elején telepítik Mátraszentimre közelében, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Intézetének Piszkéstetői Obszervatóriumánál.

  • Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    A legsürgetőbb feladat a közterületek, zöldfelületek, sétányok és utak rendbetétele a Budai Várnegyedben, aztán a folyamatban lévő beruházások befejezése – mondta Fodor Gergely, a várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos a Mandinernek adott interjújában, amely szombaton jelent meg az internetes lapban.