EUR: 321,86 Ft
CHF: 281,07 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Belföld XXI.kerület

Adventi ételosztás Csepelen

Hajléktalanoknak és rászorulóknak osztott meleg ételt kedden délben Csepelen a Kossuth Lajos utcában az Ökumenikus Segélyszervezet és a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. A helyszínen fűtött, feldíszített sátor és karácsonyi zene várta a nincsteleneket.

Nem kevesebb, mint 600 adag székely káposztát mértek ki, tejföllel, kenyérrel, de jutott gyümölcstea és bejgli is a szegényeknek. A hatalmas kondér receptjét Süllős Gyuláné, a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. tulajdonosa árulta el. Hozzávalók: 200 kiló káposzta, 60 kiló sertéscomb, 50 kiló hagyma, 60 kiló kolbász. Természetesen a 30 liter tejföl is elmaradhatatlan, amivel már a tányérokon gőzölgő székelygulyást újra és újra meglöttyintik.A hatalmas kondér mögött feltűnt a segédkező Schmittné Makray Katalin és Hampel Katalin divattervező is, akik évről évre együtt jelennek meg a jótékonyági akciókon, legyen az divatbemutató, vagy adventi ételosztás.


Kapcsolódó Cikkek

 • Gránátot találtak Lánchídnál!

  Gránátot találtak Lánchídnál!

  Aknagránát került elő a fővárosban, a Lánchíd pesti hídfőjénél szerda délután; a tűzszerészek a robbanótestet elszállították – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

 • Országos közlekedésbiztonsági kampány: “Látni és látszani”

  Országos közlekedésbiztonsági kampány: “Látni és látszani”

  A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető országos közlekedésbiztonsági kampány indult szerdán; a részt vevő gépjárművezetők térítésmentesen vizsgáltathatják át autójuk világító berendezéseit, gumiabroncsait és ellenőriztethetik a látásukat.

 • Orbán: Harcban állunk, de jól állunk

  Orbán: Harcban állunk, de jól állunk

  “Harcban állunk, de jól állunk” – fogalmazott a miniszterelnök Brüsszelben, az Európai Néppárt csúcstalálkozójára érkezve újságíróknak a migráció és a határvédelemmel kapcsolatos kérdésre.