EUR: 313,03 Ft
CHF: 267,60 Ft
2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Külföld

Agyonlőttek egy újságírót egy iskolai rendezvényen

Agyonlőttek egy mexikói riportert fia iskolájának karácsonyi buliján a gyerekek és a szülők szeme láttára kedden Veracruz államban. Ezzel az esettel 12-re emelkedett a Mexikóban idén megölt újságírók száma.

Ismeretlen támadók berohantak az iskolába és a rendezvényen lelőtték Gumaro Pérez Aguilandót. A 35 éves férfit már korábban is megfenyegették, ezért kérvényezte felvételét a kormány védelmi programjába – közölte Alicia Bremont, az acayucani Független Újságírók Szövetségének vezetője.


Miguel Angel Yunes, Veracruz kormányzója azt mondta, hogy mélyen lesújtotta a “ravasz és gyáva támadás”. Az újságíró családja számára különleges védelmet rendeltek el.

Mexikó a világ legveszélyesebb helye az újságíróknak Szíria mellett – derült ki a Riporterek Határok Nélkül (Reporters Without Borders) sajtószervezetnek a héten bemutatott jelentéséből. Az újságírók ellen elkövetett erőszakos cselekedeteket összegző beszámoló szerint mindkét országban 12 újságírót öltek meg idén.

A számos drogkartellnek otthont adó Mexikóban a szervezett bűnözéssel vagy politikai korrupcióval kapcsolatos témákkal foglalkozó újságírók hamar célponttá válnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hatalmas lövöldözés Rio de Janeiróban

  Hatalmas lövöldözés Rio de Janeiróban

  Legkevesebb hét ember vesztette életét és számosan megsebesültek szombaton a rendőrséggel kialakult lövöldözésben Brazília legnagyobb nyomornegyedében, a Rio de Janeiróban található Rocinha favelában, miközben a hadsereg mintegy két hónapja átvette a város biztonsági erői feletti ellenőrzést.

 • Ezek nyitnak kaput a rákos sejteknek

  Ezek nyitnak kaput a rákos sejteknek

  A véredényeken keresztül jutnak a rákos sejtek a nyirokcsomókból a vérrendszerbe, ezáltal terjednek el gyorsan a testben – állapították meg osztrák kutatók a Science című szaklapban megjelent tanulmányukban.

 • Margot Robbie Shakespeare-sorozaton dolgozik

  Margot Robbie Shakespeare-sorozaton dolgozik

  Margot Robbie, az Én Tonya Oscar-jelölt színésznője tízrészes Shakespeare-filmsorozaton dolgozik. Az ausztrál produkció női filmes alkotókkal, női szempontból, kortárs környezetbe helyezve adaptálja Shakespeare ismert drámáit – ismertette a deadline.