EUR: 317,36 Ft
CHF: 279,89 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Kecskemét

Átadták a „Keresztény Közéletért” Emlékérmeket

A közelmúltban adták át a ,,Keresztény Közéletért” Emlékérmeket a Görögkatolikus Közösségi Házban. A dr. Varga László kereszténydemokrata politikusról-drámaíróról elnevezett és őt ábrázoló díjat olyan kiválóságok vehetik át, akik a keresztény közéletiség jegyében tevékenykednek.

Idén hét személy kaphatta meg a dr. Varga László kereszténydemokrata politikusról és drámaíróról elnevezett országos díjat, a ,,Keresztény Közéletért” Emlékérmet. A műsorral egybekötött átadóünnepségen dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő dr. Varga László példájának fontosságát hangsúlyozta a jelenkor nehéz történelmi időszakában. A díjazottak nevében Feczák László görögkatolikus lelkész mondott köszöntőt.


Fotó: Banczik Róbert

Az idei kitüntetettek: prof. dr. Grósz Andor, a Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény kuratóriumának elnöke; Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere; Harsányi Lászlóné, a KDNP gazdasági vezetője; Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár; Feczák László görögkatolikus lelkész; Gaal Gergely, a KDNP országgyűlési képviselője és Bősze Árpád, a KDNP kecskeméti szervezetének alapító tagja.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.