EUR: 326,05 Ft
CHF: 280,39 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Kecskemét

Átadták a „Keresztény Közéletért” Emlékérmeket

A közelmúltban adták át a ,,Keresztény Közéletért” Emlékérmeket a Görögkatolikus Közösségi Házban. A dr. Varga László kereszténydemokrata politikusról-drámaíróról elnevezett és őt ábrázoló díjat olyan kiválóságok vehetik át, akik a keresztény közéletiség jegyében tevékenykednek.

Idén hét személy kaphatta meg a dr. Varga László kereszténydemokrata politikusról és drámaíróról elnevezett országos díjat, a ,,Keresztény Közéletért” Emlékérmet. A műsorral egybekötött átadóünnepségen dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő dr. Varga László példájának fontosságát hangsúlyozta a jelenkor nehéz történelmi időszakában. A díjazottak nevében Feczák László görögkatolikus lelkész mondott köszöntőt.


Fotó: Banczik Róbert

Az idei kitüntetettek: prof. dr. Grósz Andor, a Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény kuratóriumának elnöke; Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere; Harsányi Lászlóné, a KDNP gazdasági vezetője; Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár; Feczák László görögkatolikus lelkész; Gaal Gergely, a KDNP országgyűlési képviselője és Bősze Árpád, a KDNP kecskeméti szervezetének alapító tagja.

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.