2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Kecskemét

Átadták a „Keresztény Közéletért” Emlékérmeket

A közelmúltban adták át a ,,Keresztény Közéletért” Emlékérmeket a Görögkatolikus Közösségi Házban. A dr. Varga László kereszténydemokrata politikusról-drámaíróról elnevezett és őt ábrázoló díjat olyan kiválóságok vehetik át, akik a keresztény közéletiség jegyében tevékenykednek.

Idén hét személy kaphatta meg a dr. Varga László kereszténydemokrata politikusról és drámaíróról elnevezett országos díjat, a ,,Keresztény Közéletért” Emlékérmet. A műsorral egybekötött átadóünnepségen dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő dr. Varga László példájának fontosságát hangsúlyozta a jelenkor nehéz történelmi időszakában. A díjazottak nevében Feczák László görögkatolikus lelkész mondott köszöntőt.


Fotó: Banczik Róbert

Az idei kitüntetettek: prof. dr. Grósz Andor, a Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény kuratóriumának elnöke; Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere; Harsányi Lászlóné, a KDNP gazdasági vezetője; Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár; Feczák László görögkatolikus lelkész; Gaal Gergely, a KDNP országgyűlési képviselője és Bősze Árpád, a KDNP kecskeméti szervezetének alapító tagja.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.