EUR: 322,49 Ft
CHF: 281,54 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Kecskemét

Átadták a „Keresztény Közéletért” Emlékérmeket

A közelmúltban adták át a ,,Keresztény Közéletért” Emlékérmeket a Görögkatolikus Közösségi Házban. A dr. Varga László kereszténydemokrata politikusról-drámaíróról elnevezett és őt ábrázoló díjat olyan kiválóságok vehetik át, akik a keresztény közéletiség jegyében tevékenykednek.

Idén hét személy kaphatta meg a dr. Varga László kereszténydemokrata politikusról és drámaíróról elnevezett országos díjat, a ,,Keresztény Közéletért” Emlékérmet. A műsorral egybekötött átadóünnepségen dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő dr. Varga László példájának fontosságát hangsúlyozta a jelenkor nehéz történelmi időszakában. A díjazottak nevében Feczák László görögkatolikus lelkész mondott köszöntőt.


Fotó: Banczik Róbert

Az idei kitüntetettek: prof. dr. Grósz Andor, a Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény kuratóriumának elnöke; Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere; Harsányi Lászlóné, a KDNP gazdasági vezetője; Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár; Feczák László görögkatolikus lelkész; Gaal Gergely, a KDNP országgyűlési képviselője és Bősze Árpád, a KDNP kecskeméti szervezetének alapító tagja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.