EUR: 322,46 Ft
CHF: 279,85 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Egyéb Debrecen

Átadták az M35-ös új szakaszát

Átadták az M35-ös autópálya folytatásának első ütemét és a debreceni déli elkerülőutat. Az átadón Tasó László, a Miniszterelnökség államtitkára, Pósán László és Vitányi István országgyűlési képviselők, Papp László, Debrecen polgármestere és Pántya József, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. útfejlesztési igazgatója is részt vett.

Az M35-ös új szakaszát két ütemben építik meg, az első ütem része a sztráda első öt kilométeres szakasza az elkerülőig, a második szakasz az elkerülőtől Berettyóújfaluig tart majd, a két ütem építése párhuzamosan zajlik. Mint ismert, 69 milliárd forintból folytatják az M35-ös autópályát Debrecentől Berettyóújfaluig. A szakminisztérium közölte, jövőre az M35-ös új szakaszát is bevonják a fizetős autópálya-szakaszok közé, de idén még nem kell fizetni. Akik csak ezt a részt szeretnék használni, azok ezt az évi ötezer forintos megyei matricával megtehetik.


Az M35 autópálya új, a 4. és a 481. számú főút közötti szakaszát ünnepélyes keretek között adták át
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A délről érkező tranzitforgalom év végétől megkerülheti Debrecent, nem kell a 47-esen behajtani a városba. Debrecent is több útvonalon lehet majd megközelíteni délről. A 47-esen érkező autósok választhatják a déli elkerülőt is, amelyen fel tudnak hajtani az M35-ös autópálya új szakaszára, onnan pedig több lehajtón, akár a Szoboszlói úton, akár a Kishegyesi úton, akár a Balmazújvárosin be lehet autózni Debrecenbe. Aki Sárándon vagy Mikepércsen él, s Debrecen északi városrészében dolgozik, könnyen lehet, hogy hamarabb beér a munkahelyére, ha ezt az útvonalat választja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.