2019. február 23., szombat
Alfréd

Egyéb IX.kerület

Az élen telelhet a Fradi!

Bár volt olyan időszak a labdarúgó-bajnokság őszi szakaszában, amikor a Videoton hét ponttal is vezetett a Ferencváros előtt, a zöld-fehérek nagyszerűen hajráztak, és ennek köszönhetően az első helyről mehetnek téli pihenőre.

A nyáron nagy volt a játékosmozgás a ferencvárosi öltözőben, ennek köszönhetően a bajnokságot kicsit döcögősen kezdte a csapat, de az idény második felére már minden összeállt. Leginkább a védekezésük dicsérhető, hiszen 19 meccsen mindössze 17 gólt kaptak, ami a legkevesebb a többi csapathoz hasonlítva. Nem mellesleg eddig a gárda csupán két vereséget szenvedett, és bár az ősz elején döntetleneket játszott, a végén sorozatban nyerte a meccseket.


A csapat sokat dolgozott azért, hogy az élen zárja az őszi szezont (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

A győzelmekhez pedig kellett az a Varga Roland is, aki korábban nem mindig tudott kiemelkedően játszani, de idén ősszel kitett magáért, és 13 ponttal vezeti a góllövőlistát. A 27 éves játékos 17 mérkőzésen lépett pályára, ebből 16-on kezdőként. Már rögtön az első fordulóban, július közepén kezdte a gólzáport, a Puskás Akadémia ellen. Legtöbb gólját egy mérkőzésen a Vasas ellen szerezte, ekkor mesterhármast produkált, de duplázott a Mezőkövesd és a Budapest Honvéd ellen is. A 13 találat között akciógólok, szabadrúgásból, valamint tizenegyesből szerezett találatok is vannak.

Kapcsolódó Cikkek