EUR: 317,59 Ft
CHF: 279,94 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Belföld

Az év legkínosabb interjúját adta Gyurcsány és Molnár Gyula – Videó!

Bóhozatba illő páros interjút adott az ATV-ben csütörtök este Molnár Gyula, az MSZP és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. Azt is megtudhattuk, hogy sok MSZP-s politikus még mindig “jelent” egykori főnökének Gyurcsánynak, aki így két perccel a szocialista elnökségi ülés után már tudja is, hogy ott mi hangzott el.

Molnár Gyula és Gyurcsány Ferenc csütörtök este az ATV-ben adott páros interjút. Az apropót az adta, hogy az MSZP és a DK megállapodtak egymással a 106 egyéni körzet koordinált indulásáról. A két pártelnök szemmel láthatóan igyekezett úgy tenni, mintha minden rendben lenne. Nos, nem jártak sikerrel, pedig még össze is öltöztek.

– Ez azért nem esik jól – mondta őszintén Molnár Gyula MSZP-elnök a beszélgetés egy pontján. Ekkora már régi főnöke Gyurcsány Ferenc nagyon is elemében volt és azzal ekézte egykori pártját, hogy a szocialistáknak “vezetői problémái” vannak, ezért tolták maguk elé Karácsonyt. Gyurcsány azzal érvelt, hogy Karácsony lehet, hogy népszerű, de ez semmit sem jelent a politikában. Gyurcsány okkal érvelt így, hiszen talán ő a legnépszerűtlenebb hazai politikus. Ez a blokk nagyjából 7:30-nál kezdődik, érdemes figyelni, hogy Gyurcsány érvelésének hatására, hogy kezd el egyre kínosabban feszengeni Molnár Gyula, a 10. perc után.

A beszélgetés másik szürreális pontja az volt, amikor a két pártvezető egymásra licitált abban, hogy melyikük tudja meg előbb, hogy mi hangzott el a másik párt elnökségi ülésén. “Két perc” – zárta le Gyurcsány a furcsa “versenyt”, amibe a műsorvezető is beszállt jelezve: a balos politikusok nemcsak egmásnak, hanem a sajtónak is szivárogtatnak.


Végeredményben az derült ki, hogy a lényegi pontokban nem tud megegyezni a két párt: az MSZP közös listát, a DK külön listát akar. A beszélgetés mellékzöngéje, hogy az Együtt végleg hoppon maradt: Molnár Gyula szerint velük nem lesz koordináció.

Az egész beszélgetés a Muppet Show-t idézte, a két pártvezető pedig megpróbált úgy tenni, mintha fene nagy barátok lennének, holott egyik sem merne hátat fordítani a másiknak. Kérdés ezek után mennyit is ér a megállapodásuk. Egyáltalán mennyire bízhat bennük a választó, ha szemmel láthatóan egymásban sem bíznak.


Karácsony lesz az új Botka?

A balos cicaharc legújabb fejezete talán azzal kezdődött, amikor a nulla és egy százalék közti “támogatottsággal” rendelkező Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely és a Botka László lemondása után vezető nélkül maradt MSZP egymásra talált és Karácsony lett a “közös” miniszterelnök-jelölt.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke (b) és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke/Fotó: Fotó: MTI

Emiatt azonban ugrott a Párbeszéd és az Együtt (egy másik nulla és egy százalék közti “támogatotsággal” rendelkező balos párt) választási megállapodása. Ezután nem sokkal Berkecz Balázs az Együtt alelnöke ki is szivárogtatott egy hangfelvételt, amin Karácsony keresetlen szavakat használ: “az az érzésem, hogy a f.szért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre” – mondta.

Ilyen előzmények után jelentette be nemrég az MSZP és a DK (Gyurcsány Ferenc egykori és jelenlegi pártjai), hogy megállapodtak a 106 egyéni választókörzet koordinált indulásáról. A “megállapodás” felemásra sikeredett, hiszen míg az MSZP közös baloldali listát és közös miniszterelnök-jelöltet (most éppen Karácsony Gergelyt) akart, addig a DK külön utakon járna.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek