EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Győr

Az EYOF talán az év legszebb emléke

Az év végéhez közeledve Borkai Zsolt polgármester értékelte az esztendőt, illetve bejelentette, hogy jövőre sportbált rendez a város, ahol díjazzák a legjobb sportolóinkat.

Ezen az ünnepségen mutatták be az EYOF legszebb pillanatait megörökítő fotóalbumot, valamint megnyílt a hazánk első olimpiai eseményét bemutató kiállítás is.


Egy kiállítás, amely feleleveníti az EYOF hangulatát
Fotó: O. Jakócs Péter

Győrben már évek óta hagyomány, hogy decemberben Borkai Zsolt polgármester, valamint dr. Somogyi Tivadar, dr. Fekete Dávid és Radnóti Ákos alpolgármesterek évértékelő keretében mondanak köszönetet a média munkatársainak az egész éves munkáért, híradásért. Idén az Olimpiai Sportpark volt a helyszín, ahol megnyílt az EYOF-kiállítás: láthatók többek között a formaruhák, az érmek és a fáklya, találkozhatunk Hugooval, az EYOF kabalaállatával és a különböző kiadványokkal, emléktárgyakkal is.

Egy kép az EYOF megnyitóról, amely sokak szerint a nagy olimpián is méltó produkció lett volna
Fotó: O. Jakócs Péter

Borkai Zsolt az EYOF-fal kezdte, amelyet az Európai Olimpiai Bizottság legutóbbi közgyűlésén is mint minden idők legjobb Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiváljaként emlegettek. A polgármester hangsúlyozta, a siker rengeteg elszánt ember összefogásának köszönhető. Hozzátette, olyan létesítmények épültek, mint például az Olimpiai Sportpark, amelyet ma már a győri fiatalok használnak nap mint nap, és kitért a magyar állam támogatásával megvalósult új kollégiumra is.


Számos beruházás valósult meg az EYOF kapcsán: új kollégium és lakások is épületek Fotó: EYOF Győr 2017

– Ha a 2017-es esztendő fejlesztéseit nézzük, elmondható, hogy az önkormányzat a költségvetéséből mintegy 20 milliárd forintot fordított erre a feladatra – ami önmagában sem kevés, de ha hozzátesszük az állami, az európai uniós támogatásokat, a már megkezdett beruházásokat, összességében százmilliárdos fejlődésről beszélhetünk – mondta a polgármester. Győr dinamikus gyarapodásának fontos motorja a gazdaság, s úgy néz ki, a városban működő vállalkozások az idén is jól teljesítettek, a 25 milliárd forint körül várható adóbevétel is erről árulkodik.

A mögöttünk hagyott esztendő beruházásai közül kiemelte, hogy milliárdos nagyságrendben valósultak meg közlekedési infrastruktúra-fejlesztések, és az Orbán Viktor miniszterelnökkel aláírt Modern Városok Programnak is hangsúlyos eleme a közlekedési infrastruktúra további erősítése.

Európa Kulturális Fővárosa címre is pályázik Győr, s egyértelműen győzni szeretnénk! Grafika: Kókai Szilárd

– Az EYOF után egy másik fontos területen is nagy vállalkozásba kezdtünk, ez pedig az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat. Mindezt úgy tettük, hogy igyekeztünk a győrieket is minél jobban bevonni, összegyűjteni a véleményeket, ötleteket, és úgy összeállítani a pályázatot, hogy az esélyes legyen akár a végső győzelemre is. 2017 tehát összességében sikeres évnek mondható, de már most látható, hogy 2018-ban is számos feladat áll előttünk – jelentette ki Borkai Zsolt, majd az is kiderült, hogy 2018. február 17-én hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a városi sportbált. Ezen az eseményen rangos környezetben adják majd át a város legjobb sportolóinak járó díjakat.

Az EYOF fotóalbum, amely minden fontos hangulatot és mozzanatot megörökít
Fotó: O. Jakócs Péter

Végezetül bemutatták az EYOF fotóalbumát, amelyet nagy várakozás előzött meg. A szervezőbizottság fotósai több mint negyvenezer képet készítettek. A nyári játékokat felidéző 240 oldalas kiadványban a legjobb fotókból láthatunk tematikus válogatást az önkormányzat Városmarketing és Programszervezési Főosztályának, valamint az EYOF médiaterületét összefogó Győr+ Média Zrt. munkatársainak szerkesztésében. Az egyes fejezetekben megelevenedik minden, amit átélhettünk. A kiadvány várhatóan a jövő év elejétől kapható a Baross úti Látogatóközpontban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.