2019. január 24., csütörtök
Timót

Egyéb XVIII.kerület

Az otthoni hulladék is hasznosítható

Az önkormányzat idén 103 műanyag házi komposztáló ládát osztott ki az igénylők számára decemberben. A nyolcszáz literes ládák segítségével helyben lehet hasznosítani a háztartási és kerti szerves hulladékot.

Dömötör István alpolgármester a bp18.hu-nak elmondta, az önkormányzat jövőre is várja a pályázatokat, mert fontos, hogy a szerves hulladékot a háztartásokban megfelelően kezeljék.


A Sportkastélynál adta át a komposztálókat Dömötör István (fotó: Városkép)

− Rendkívül hasznos, praktikus és nem utolsósorban környezetbarát megoldást jelent a házi komposztálás. Évről évre vannak új jelentkezők, de olyanok is, akik már évek óta alkalmazzák ezt a módszert a szerves hulladék hasznosítására.

A kertben és a háztartásban egyaránt számos komposztálható maradvány keletkezik: az előbbiben például a levágott fű, az elszáradt növények, a földre pottyant gyümölcs, az ősszel nagy tömegben lehulló falevél, az utóbbiban elsősorban a konyhai zöldség- és gyümölcsmaradványok. A komposzt vagy humusz a növények számára pótolhatatlan tápanyagforrás és mind a szoba- és balkonnövényekhez, mind a kerti növényekhez felhasználható. Viszont semmiképpen nem szabad a komposztálóba festék-, lakk-, olaj-, kenyér- és zsírmaradékokat, szintetikus és nem lebomló anyagokat tenni − tájékoztatott a felhasználásról az önkormányzat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek