EUR: 311,33 Ft
CHF: 265,98 Ft
2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Belföld

Babiš: Mindenki maga döntse el, kit fogad be

A kvótarendszer elutasításában teljesen egyetért Orbán Viktorral Andrej Babiš. Csehország új kormányfője a Figyelőnek adott exkluzív interjújában elmondta, a migrációt az EU külső határain kívül kell megállítani, és minden ország maga dönti el, hogy befogad-e valakit, vagy sem. Babiš azt is elárulta, hogy milyen a kapcsolata Orbán Viktorral és a V4-ekkel.

/Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Nem titok, hogy a cseh miniszterelnöknek határozott véleménye van a bevándorlásról. A Figyelőnek adott exkluzív interjúban is hangsúlyozta: az Európába bevándorolni szándékozók 90 százaléka gazdasági migráns. “Azt, hogy ki jöhet ide és ki nem a csempészmaffia dönti el. Keményen kell harcolnunk ez ellen.“ A probléma az, hogy az unió már a migránsválság kezdete óta arról beszél, miként kell elosztani őket, nem pedig arról, hogyan lehetne megakadályozni az embercsempészetet, az illegális migrációt – fogalmazott Babiš.


Az őt ért vádakra, miszerint gazdasági visszaéléseket követett el, azt válaszolta: „utoljára kilencéves koromban motivált az, hogy több pénzem legyen. Akkor 5 koronás órabérért teniszlabdákat szedtem össze a pályákon. Nincs szükségem pénzre”.

Babiš egyelőre nem tudja, hogyan fogja megoldani a kisebbségi kormányzást, ahogy fogalmazott, „megpróbálunk túlélni. Aztán, ha nem sikerül, akkor talán még előre hozott választások is jöhetnek” – mondta. A cseh kormányfő hozzátette, Csehország euró nélkül is gyors léptekben fejlődik, pár év múlva pedig az Európai Unió legjobban teljesítő tagállama lesz.


A Visegrádi Négyek együttműködéséről Babiš a Figyelőnek azt mondta, „számos kérdésben egyetértünk, nagyon jó kezdeményezésnek tartom. Személyesen is jó viszonyban vagyok Orbán Viktorral és Robert Fico szlovák miniszterelnökkel, s remélem, az új lengyel kormányfővel is jól együttműködünk majd.” A német szociáldemokraták elnökéről, az Európai Parlament volt elnökéről Babiš úgy fogalmazott: Martin Schulz nem tényező az Európai Egyesült Államok megteremtése szempontjából. A kétsebességes Európával való fenyegetőzésnek pedig semmi értelme, ugyanis “nem létezik olyan, nem tudjuk mérni a sebességet” – húzta alá a cseh kormányfő.

/Fotó: MTI/APpool/Olivier Hoslet

A teljes interjút az eheti Figyelőben olvashatják.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Budai: Czeglédy zsarolhatja a baloldalt

  Budai: Czeglédy zsarolhatja a baloldalt

  Czeglédy Csaba olyan információk birtokában lehet, amellyel zsarolhatja a DK-t és szocialistákat – nyilatkozta Budai Gyula fideszes képviselő, aki arra vár választ a baloldali pártoktól, mivel tartja sakkban Gyurcsányt és az MSZP-t a “baloldal pénztárnoka”, ami miatt mindenképpen ki akarják hozatni a köztörvényes bűncselekménnyel vádolt ügyvédet a börtönből.

 • Orbán Viktor: Gyuri bácsit hazaküldjük a hálózatával együtt

  Orbán Viktor: Gyuri bácsit hazaküldjük a hálózatával együtt

  Ez a mi hazánk, ez a mi életünk, nincs másik, ezért küzdeni fogunk érte a végsőkig, és nem adjuk föl soha – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön az Országház előtt több százezer ember előtt megtartott március 15-i ünnepi beszédében.

 • Szájer szerint is sorsdöntő választásra készülünk

  Szájer szerint is sorsdöntő választásra készülünk

  Összeköt bennünket, hogy magyarok vagyunk, hogy ehhez a földhöz kötődünk, ezt a hazát szeretjük, és azt szeretnénk, ha ez a haza ilyen is maradna, ezért április 8-án sorsdöntő választásra készülünk – jelentette ki Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő vasárnap délután a Bács-Kiskun megyei Solton.