2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Egyéb Szeged

Bayer: Férfitestbe kényszerített leszbikus nő vagyok

Ezért gyűlölnek! Ez Bayer Zsolt jobboldali publicista könyvének címe, a kiadványt Szegeden, a Csongrád Megyei Kormányhivatal épületében mutatták be. Telt ház volt, pótszékezni kellett.

– A liberalizmusból mára komplett elmebaj lett, az eszmét körüllengő gondolatiság teljesen eltorzult – véli Bayer Zsolt. A szerző azt mondta, hogy ezért ő is immár „egy férfitestbe kényszerített leszbikus nő” a genderhívők szemében. A beszélgetés apropóját a publicista most megjelent, Ezért gyűlölnek! című könyvének megjelenése szolgáltatta, ami egyébként az író blogbejegyzéseinek nyomtatott leiratait tartalmazza. A szeánszot Csúri Ákos, a Blogstar nevű jobboldali blogbirodalom vezetője celebrálta, aki azt kérdezte Bayertől, hogy egyetért-e azzal, hogy Ferenc pápa a katolikus egyház Sorosa. A szerző, aki saját bevallása szerint ezt így még nem fogalmazta meg, természetesen egyetértett a kiadójával.


Arra a felvetésünkre, hogy manapság mi értelme kinyomtatni az internetet, hiszen a világhálón korlátozás nélkül elolvashatóak gondolatai, azt felelte, hogy megrögzötten a Gutenberg-galaxis gyermeke és haláláig az fog maradni. Szavai szerint hiába élünk mi az internet világában, amikor ez a civilizáció elpusztul, a digitális jel nem fog fennmaradni. Ami fennmarad, az a könyv, ha tetszik, ha nem, mert a könyv a kultúra egyetlen igazi hordozója.

A bemutató után arról is kérdezte a Lokál Extra a szerzőt, hogyan él együtt azzal az élethelyzettel, hogy szinte naponta lenácizzák. Röviden azt mondta, mindent meg lehet szokni. – Ha az embert húsz éve nácizzák, egyrészt tökéletesen immunissá válik, másrészt meg kell nézni, hogy ki mondja. Kicsodák azok, akik engem náciznak? Mind egyenként szépen sorba állhatnak és megcsókolhatják a seggem – fogalmazott igen plasztikusan Bayer, aki hozzátette, az utolsó félmondatot a Bëlga egyik számából idézte, csak szó szerint. Az író úgy gondolja, a [email protected]ázás belefér a blogírás természetébe, nincs abban semmi kivetnivaló, hiszen a kommentelők is rengeteg mocskot fröcsögnek a hozzászólásaikban.


Bayer Zsolt és Csúri Ákos

Kapcsolódó Cikkek