EUR: 325,39 Ft
CHF: 279,80 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Szeged

Bayer: Férfitestbe kényszerített leszbikus nő vagyok

Ezért gyűlölnek! Ez Bayer Zsolt jobboldali publicista könyvének címe, a kiadványt Szegeden, a Csongrád Megyei Kormányhivatal épületében mutatták be. Telt ház volt, pótszékezni kellett.

– A liberalizmusból mára komplett elmebaj lett, az eszmét körüllengő gondolatiság teljesen eltorzult – véli Bayer Zsolt. A szerző azt mondta, hogy ezért ő is immár „egy férfitestbe kényszerített leszbikus nő” a genderhívők szemében. A beszélgetés apropóját a publicista most megjelent, Ezért gyűlölnek! című könyvének megjelenése szolgáltatta, ami egyébként az író blogbejegyzéseinek nyomtatott leiratait tartalmazza. A szeánszot Csúri Ákos, a Blogstar nevű jobboldali blogbirodalom vezetője celebrálta, aki azt kérdezte Bayertől, hogy egyetért-e azzal, hogy Ferenc pápa a katolikus egyház Sorosa. A szerző, aki saját bevallása szerint ezt így még nem fogalmazta meg, természetesen egyetértett a kiadójával.


Arra a felvetésünkre, hogy manapság mi értelme kinyomtatni az internetet, hiszen a világhálón korlátozás nélkül elolvashatóak gondolatai, azt felelte, hogy megrögzötten a Gutenberg-galaxis gyermeke és haláláig az fog maradni. Szavai szerint hiába élünk mi az internet világában, amikor ez a civilizáció elpusztul, a digitális jel nem fog fennmaradni. Ami fennmarad, az a könyv, ha tetszik, ha nem, mert a könyv a kultúra egyetlen igazi hordozója.

A bemutató után arról is kérdezte a Lokál Extra a szerzőt, hogyan él együtt azzal az élethelyzettel, hogy szinte naponta lenácizzák. Röviden azt mondta, mindent meg lehet szokni. – Ha az embert húsz éve nácizzák, egyrészt tökéletesen immunissá válik, másrészt meg kell nézni, hogy ki mondja. Kicsodák azok, akik engem náciznak? Mind egyenként szépen sorba állhatnak és megcsókolhatják a seggem – fogalmazott igen plasztikusan Bayer, aki hozzátette, az utolsó félmondatot a Bëlga egyik számából idézte, csak szó szerint. Az író úgy gondolja, a kur@anyázás belefér a blogírás természetébe, nincs abban semmi kivetnivaló, hiszen a kommentelők is rengeteg mocskot fröcsögnek a hozzászólásaikban.


Bayer Zsolt és Csúri Ákos

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.