EUR: 322,18 Ft
CHF: 281,27 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Szeged

Bayer: Férfitestbe kényszerített leszbikus nő vagyok

Ezért gyűlölnek! Ez Bayer Zsolt jobboldali publicista könyvének címe, a kiadványt Szegeden, a Csongrád Megyei Kormányhivatal épületében mutatták be. Telt ház volt, pótszékezni kellett.

– A liberalizmusból mára komplett elmebaj lett, az eszmét körüllengő gondolatiság teljesen eltorzult – véli Bayer Zsolt. A szerző azt mondta, hogy ezért ő is immár „egy férfitestbe kényszerített leszbikus nő” a genderhívők szemében. A beszélgetés apropóját a publicista most megjelent, Ezért gyűlölnek! című könyvének megjelenése szolgáltatta, ami egyébként az író blogbejegyzéseinek nyomtatott leiratait tartalmazza. A szeánszot Csúri Ákos, a Blogstar nevű jobboldali blogbirodalom vezetője celebrálta, aki azt kérdezte Bayertől, hogy egyetért-e azzal, hogy Ferenc pápa a katolikus egyház Sorosa. A szerző, aki saját bevallása szerint ezt így még nem fogalmazta meg, természetesen egyetértett a kiadójával.


Arra a felvetésünkre, hogy manapság mi értelme kinyomtatni az internetet, hiszen a világhálón korlátozás nélkül elolvashatóak gondolatai, azt felelte, hogy megrögzötten a Gutenberg-galaxis gyermeke és haláláig az fog maradni. Szavai szerint hiába élünk mi az internet világában, amikor ez a civilizáció elpusztul, a digitális jel nem fog fennmaradni. Ami fennmarad, az a könyv, ha tetszik, ha nem, mert a könyv a kultúra egyetlen igazi hordozója.

A bemutató után arról is kérdezte a Lokál Extra a szerzőt, hogyan él együtt azzal az élethelyzettel, hogy szinte naponta lenácizzák. Röviden azt mondta, mindent meg lehet szokni. – Ha az embert húsz éve nácizzák, egyrészt tökéletesen immunissá válik, másrészt meg kell nézni, hogy ki mondja. Kicsodák azok, akik engem náciznak? Mind egyenként szépen sorba állhatnak és megcsókolhatják a seggem – fogalmazott igen plasztikusan Bayer, aki hozzátette, az utolsó félmondatot a Bëlga egyik számából idézte, csak szó szerint. Az író úgy gondolja, a [email protected]ázás belefér a blogírás természetébe, nincs abban semmi kivetnivaló, hiszen a kommentelők is rengeteg mocskot fröcsögnek a hozzászólásaikban.


Bayer Zsolt és Csúri Ákos

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.