EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 20., szombat
Vendel

Egyéb Debrecen

Bejglikóstolás a városházán

Debrecen bejglije jótékonysági célt is szolgál. A nyitott városháza belső udvarán rengetegen vettek részt a nagy bejglikóstolás hétvégéjén, aminek során eldőlt, hogy a diós-aszalt szilvás és a mákos-narancsos ízű süteményeket kedvelték a legtöbben.

A debreceni cukrászdák – a Gara, az Ibolya, a Kisvirág, a Kenderesi Pékség, a Mandula, a Mignon és a Nagyerdei Étterem cukrászata – által felajánlott bejglik közül lehetett választani és szavazni a leginkább tetsző ízvilágra. A kóstolót annak apropóján szervezte meg a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, hogy 200 évvel ezelőtt, 1817-ben telepedett le Debrecenben a svájci születésű Caderas Wioland, aki meghonosította a városban a cukrászatot. A bejglikóstolás és -vásárlás során jótékonysági célt is szolgáltak a vásárlók, ugyanis minden kóstoló az Édes Míves faháznál elhelyezett becsületkasszába felajánlott pénzadománnyal az autista gyermekekkel foglalkozó Angyalliget Közhasznú Alapítvány tevékenységét támogatta. December 23-ig meg lehet vásárolni a süteményeket az Angyalligetben, illetve a recepteket is közzétették.


Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, hogy örömmel csatlakoztak a debreceni kézművesség újabb jeles évfordulójához. A 200 éves debreceni cukrászat ünnepe kapcsán ezért elvállalták, hogy a kamara elkészíti Debrecen bejglijének díszcsomagolását. Miklóssy Ferenc reményét fejezte ki, hogy olyan gasztronómiai termék született, amely a Magyarország Tortája eseményhez hasonlóan később a város határain is túlmutat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek