2018. október 18., csütörtök
Lukács

Belföld

Berkecz szivárogtatta ki Karácsony káromkodását

Beismerte Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke, hogy ő volt az, aki nyilvánosságra hozta Karácsony Gergely beszédét, amelyben a miniszterelnök-jelölt trágár szavak kíséretében kívánja háta közepére a jelölést. Berkecz azzal védekezik: csak tíz percre rakta ki a felvételt a Facebookra.

Az Együtt szerdai lapzártánk után röviddel közleményben tudatta, mire jutott a vizsgálatuk, amelyet azért indítottak, hogy kiderítsék, ki szivárogtatta ki azt a hangfelvételt, amelyben egy zárt találkozójukon Karácsony Gergely – akkor még az Együtt és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjeként – úgy fogalmaz: „Alapvetően az az érzésem, hogy a f.szért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem. Annyi hatása volt, hogy a PM felment 0 százalékról 1-re, ennyit tudtunk elérni ezzel. Sokkal beljebb nem vagyunk.”


MTI Fotó: Kallos Bea

A mikropárt közleménye szerint kivizsgálták az ügyet, aminek során Berkecz Balázs alelnök azt a tájékoztatást adta, hogy ő készítette a felvételt, de annak egy névtelen blogon történő elterjesztéséhez nincs köze.
Berkecz bevallotta, hogy a felvételt még múlt pénteken saját Facebook-oldalán publikálta is, de állítása szerint a hanganyag kevesebb mint tíz percig volt nyilvános, mivel közben felismerte, hogy csak a Párbeszéd és az Együtt közötti szövetség felmondása miatti csalódottság vezette, így tíz perc után törölte.
A kiszivárogtatás miatt az Együtt elnöksége etikai vizsgálatot indított az alelnökkel szemben, aki a vizsgálat lezárultáig önkéntesen felfüggesztette elnökségi tagságát, majd bocsánatot kért a hangfelvétel érintettjétől.

Az ügy előzménye, hogy Karácsony Gergely zuglói polgármester előbb a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje lett, majd ősszel szövetséget kötött pártja az Együttel, így közös listavezetővé vált. A felvételen Karácsony állítása szerint arról győzködi barátait, az Együtt elnökségi tagjait, hogy ne csak ők, de az egész baloldal fogjon össze. Később Karácsony bejelentkezett az MSZP (és az egész baloldal) miniszterelnök-jelöltjének, a szocialisták ezt el is fogadták. Csakhogy a pórul járt Együtt (amely a nevével ellentétben most egyedül maradt) megorrolhatott Karácsonyra. Berkecz feltehetően ezért hozta nyilvánosságra a felvételt.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Tömegek a Gerecse Kapujánál

  Tömegek a Gerecse Kapujánál

  A szép őszi időnek is köszönhető, hogy a szabadidős programokat kedvelők szívesen keresik fel a térség új turisztikai központját, az augusztusban átadott Gerecse Kapuját és környékét.

 • Mák Kata: Hálás vagyok a sorsnak, hogy édesanya lehetek

  Mák Kata: Hálás vagyok a sorsnak, hogy édesanya lehetek

  Mák Kata nevéhez híven mindig is hitt a fortuna erejében, hiszen az élet olyan lehetőségeket sodort elé, amik által elérte az álmait. A SzerencseSzombat háziasszonya leginkább azért hálás a sorsnak, hogy hamarosan megszületik első gyermeke, akinek már most a kistestvért terveznek párjával.

 • Megint az Orbán családról hazudozik a baloldali média

  Megint az Orbán családról hazudozik a baloldali média

  Újabb nagyon aljas álhír terjedt el a magukat függetlennek hazudó baloldali fake news portálokon. A balliberális propagandagépezet most épp arról hazudott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Flóra katonai gépen utazott haza Ciprusról.

 • Innovációban támogatják az ipari szereplőket

  Innovációban támogatják az ipari szereplőket

  – Hatalmas kihívás elé állítja az autóipari szereplőket a hónap elején Luxemburgban született EU-döntés, amelynek értelmében 2030-ig az autógyártó vállalatoknak 35 százalékkal kell csökkenteniük szén-dioxid-kibocsátási értékeit, ezért ezen a területen a jövőben az eddiginél is fontosabb lesz a kutatás-fejlesztés és az innováció – jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a szerdán megnyílt Automotive Hungary 2018 6.