EUR: 319,32 Ft
CHF: 274,83 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Belföld

Betartották az ígéretet! Megmentették az állatokat

Egy nyuszit egy sötét faládából mentettek meg, nyolc macska ivartalanításában és gazdisodásában segítenek, valamint három kutya ivartalanítását szintén vállalja Dódity Gabriella önkormányzati képviselő jóvoltából a Segítő Angyalok állatvédő szervezet a Park Állatgyógyászati Centrum segítségével.

Az állatok ivartalanítására, valamint körülményeik javítására egy hónappal ezelőtt tett ígéretet Dódity Gabriella önkormányzati képviselő, aki egy, a Vöröskereszttel szervezett önkormányzati bejárás során szembesült a Kőbánya és Kispest határában húzódó kiserdőben uralkodó tarthatatlan állapotokkal. A Pilisi Parkerdő tulajdonában lévő területen élők lehetőségeikhez mérten valamelyest rendben tartáj a környezetüket, bár még így is jelentős a környezetkárosítás, de négylábú társaik tartása nem megfelelő. A hajléktalanok mellé szegődött kutyák nagyjából fél méteres láncra vannak kötve, és a környékükön egyre szaporodnak a macskák is. Dódity Gabriella akkor azt ígérte, hogy az ott élő kutyákról és macskákról gondoskodni fognak, elsősorban az ivartalanításukban segédkeznek majd.


A képviselő saját Facebook oldalán tudatta követőivel, hogy ismét kint járt a Vak Bottyán utcai erdőben a Segítő Angyalok állatvédő szervezet és a Vöröskereszt munkatársaival. Mint írta: mivel az ott élő emberek szállóra nem akarnak menni, így nekik élelemmel és ruhákkal tudnak segíteni. Az egyik nőnek Miskolcra szóló vonatjegyet vett a képviselő, és pénzt is adott neki az útra, hogy új életet kezdhessen a távol élő rokonainál. Régóta készült oda, de nem volt pénze, hogy jegyet vásároljon. A helyszínen három kutyát és nyolc macskát találtak, és amelyek ivartalanításában és oltásában a Park Állatgyógyászati Centrum nyújt segítséget.

A legjobb az lenne, ha lemondanának az állatokról, hiszen a saját ellátásuk is nehézkes. Mivel ezt nem tették meg, eledellel és futószár kialakításával segítünk nekik. Nagyon hálás vagyok a Segítő Angyaloknak ezért – mondta a Lokálnak Dódity Gabriella. Az állatmentők a bejárás során egy sötét, minden oldalán zárt faládában tartott nyuszit kimenekítettek borzasztó körülményei közül.


A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a szerkesztoseg@lokal.hu címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Rejtély! Kilenc éve várják haza az eltűnt Dávidot

  Rejtély! Kilenc éve várják haza az eltűnt Dávidot

  Nincs annál szörnyűbb, amikor egy szülő elveszíti gyermekét. Bár egy hazai rendőrségi statisztika szerint az eltűnt kiskorúak mintegy 30 százaléka egy napon belül, másik 30 százaléka egy héten belül, és 35 százaléka egy hónapon belül meglesz, 5 százalékuk talán egyszer vagy soha nem kerül már elő.

 • Ilyen lesz az új ötvenes

  Ilyen lesz az új ötvenes

  A Magyar Nemzeti Bank mától új 50 forintos forgalmi érme-emlékváltozatot bocsát ki a Családok éve tiszteletére. Az új 50 forintosok között lesz 10 ezer forint névértékű ezüst, valamint 2 ezer forint névértékű színesfém emlékérme is.

 • Steve Bannon: Orbán hasonlít Trumpra

  Steve Bannon: Orbán hasonlít Trumpra

  Több párhuzamot vont Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök között Steve Bannon, utóbbi korábbi kampánystratégája, aki a Várkert Bazárban tartott előadást a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Századvég Alapítvány szervezte Európa Jövője konferencia első napján, szerdán.

 • Feje tetejére fordították a pizzát

  Feje tetejére fordították a pizzát

  Elsőként Magyarországon a Pizza i55 kínálja Chicago specialitását, a “deep dish” vagyis mélytányéros pizzát. A bár testvérpár-tulajdonosai számítanak rá, hogy a hagyományos pizza kedvelői majd kígyót-békát kiabálnak rájuk, de hisznek benne, hogy a fordítva rétegzett “pizzapite” beveszi majd a gasztronómiai szempontból befogadó Budapestet.