2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Pécs

Beteg gyermekeken segítettek a futók

Ismét megrendezték azt a jótékonysági futást, amivel a kezelés alatt álló gyermekeknek segítenek. Az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány által szervezett futáson közel harmincan vettek részt. 

Bár idén talán kevesebben, azonban annál nagyobb adományozási kedvvel érkeztek a jótékonysági futásra, amit Pécs belvárosában tartottak.


(Fotó: Németh Kriszta)

– Jelenleg egy kerekesszékes mérlegre gyűjtünk, ami segítene a dózisbeállításnál és a gyógyszerelésnél – mondta Farkas Éva, az Eurakvilo alapítványi munkatársa. Emellett egy olyan levegőszűrő berendezést szeretnének beszerezni, amelyet később a kezelés alatt álló gyermekek osztályára tudnának beállítani.

(Fotó: Németh Kriszta)

Az alapítvány a rosszindulatú daganatos gyermekek kezelésében segít. Pécsre évente 30-40 rákos megbetegedéssel újonnan diagnosztizált beteg gyermek kerül.

Az Eurakvilo Alapítvány egyik fő célja a kezelés minőségének javítása, a beteg gyermekek életének megkönnyítése, napjaik szebbé tétele, valamint a gyógykezelés befejeztével a hétköznapi életbe való visszatérésük elősegítése. Bár a gyógyulás a betegek többségénél bekövetkezik, 4–10 gyermeket minden erőfeszítés ellenére sem tudnak meggyógyítani.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.