2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Pécs

Beteg gyermekeken segítettek a futók

Ismét megrendezték azt a jótékonysági futást, amivel a kezelés alatt álló gyermekeknek segítenek. Az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány által szervezett futáson közel harmincan vettek részt. 

Bár idén talán kevesebben, azonban annál nagyobb adományozási kedvvel érkeztek a jótékonysági futásra, amit Pécs belvárosában tartottak.


(Fotó: Németh Kriszta)

– Jelenleg egy kerekesszékes mérlegre gyűjtünk, ami segítene a dózisbeállításnál és a gyógyszerelésnél – mondta Farkas Éva, az Eurakvilo alapítványi munkatársa. Emellett egy olyan levegőszűrő berendezést szeretnének beszerezni, amelyet később a kezelés alatt álló gyermekek osztályára tudnának beállítani.

(Fotó: Németh Kriszta)

Az alapítvány a rosszindulatú daganatos gyermekek kezelésében segít. Pécsre évente 30-40 rákos megbetegedéssel újonnan diagnosztizált beteg gyermek kerül.

Az Eurakvilo Alapítvány egyik fő célja a kezelés minőségének javítása, a beteg gyermekek életének megkönnyítése, napjaik szebbé tétele, valamint a gyógykezelés befejeztével a hétköznapi életbe való visszatérésük elősegítése. Bár a gyógyulás a betegek többségénél bekövetkezik, 4–10 gyermeket minden erőfeszítés ellenére sem tudnak meggyógyítani.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.