EUR: 317,60 Ft
CHF: 279,77 Ft
2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Egyéb Pécs

Beteg gyermekeken segítettek a futók

Ismét megrendezték azt a jótékonysági futást, amivel a kezelés alatt álló gyermekeknek segítenek. Az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány által szervezett futáson közel harmincan vettek részt. 

Bár idén talán kevesebben, azonban annál nagyobb adományozási kedvvel érkeztek a jótékonysági futásra, amit Pécs belvárosában tartottak.


(Fotó: Németh Kriszta)

– Jelenleg egy kerekesszékes mérlegre gyűjtünk, ami segítene a dózisbeállításnál és a gyógyszerelésnél – mondta Farkas Éva, az Eurakvilo alapítványi munkatársa. Emellett egy olyan levegőszűrő berendezést szeretnének beszerezni, amelyet később a kezelés alatt álló gyermekek osztályára tudnának beállítani.

(Fotó: Németh Kriszta)

Az alapítvány a rosszindulatú daganatos gyermekek kezelésében segít. Pécsre évente 30-40 rákos megbetegedéssel újonnan diagnosztizált beteg gyermek kerül.

Az Eurakvilo Alapítvány egyik fő célja a kezelés minőségének javítása, a beteg gyermekek életének megkönnyítése, napjaik szebbé tétele, valamint a gyógykezelés befejeztével a hétköznapi életbe való visszatérésük elősegítése. Bár a gyógyulás a betegek többségénél bekövetkezik, 4–10 gyermeket minden erőfeszítés ellenére sem tudnak meggyógyítani.

Kapcsolódó Cikkek