EUR: 322,84 Ft
CHF: 275,81 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Aktuális

Boldog karácsonyt kívánt a magyaroknak Orbán

– Szeretnék köszönetet mondani azoknak a magyaroknak, akik részt vettek a nemzeti konzultációban, kölcsönadták nekünk, nekem az erejüket, s lehetővé tették, hogy ezen a csúcson sikerüljön visszaverni a támadásokat, amelyekkel Magyarország szuverenitását kis híján megsértették – fogalmazott videóüzenetében Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Brüsszelben, az európai uniós csúcstalálkozót követően.

– Megakadályoztuk, hogy olyan eredmények szülessenek az uniós csúcstalálkozón, amelyek következményeként idegeneket telepítettek volna bevándorlóként Magyarországra. Ahhoz, hogy ezt sikerült megakadályozni, sok millió magyar ember egybehangzó akarata kellett. Köszönet érte – tette hozzá, majd „szép adventet, áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket” kívánt a magyaroknak.


Orbán ezt megelőzően, péntek éjjel, a tárgyalások után is üzent az uniós fővárosból.

– Kézitusa volt, afféle politikai kézitusa… Továbbra is sokan vannak azok – nagyok és erősek –, akik nem megállítani akarják a migrációt, hanem be akarják hozni a migránsokat Európába, utána pedig kötelezően, erővel szét akarják osztani őket. Így Magyarországra is be akarnak telepíteni idegeneket, migránsokat, dacára annak, hogy mi ezt egyáltalán nem akarjuk. A közép-európaiak jól harcoltak, a lengyelek, a csehek, a szlovákok, a szlovénok és mi is. A hadállásokat meg tudtuk őrizni, de az ellenfeleinket nem tudtuk meggyőzni. A vita nem fejeződött be, azt a bíró felfüggesztette. Márciusban újra találkozunk, és folytatódik a küzdelem.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Patkány vetett véget a táncelőadásnak

  Patkány vetett véget a táncelőadásnak

  Egy patkány okozta rövidzárlat miatt teljes sötétségbe borult szerda este az Adelaide-i Fesztiválközpont, két táncprodukciót, köztük a Csipkerózsika című balett utolsó előadását is félbeszakítva.

 • Járni sem bírt Juncker

  Járni sem bírt Juncker

  Ismét nagyot alkotott Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. Most a ,múltheti NATO-csúcson tűnt részegnek, sőt több ember kellett támogassa, mert járni is alig bírt.

 • Veronai tragédia: nem fizet a busztársaság

  Veronai tragédia: nem fizet a busztársaság

  A fájdalom nem szűnik, a költségek nőnek, felelős még nincs, és bocsánatot sem kért senki. A Veronai buszbaleset áldozatai hiába várnak támogatást a busztársaságtól.