EUR: 312,97 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 25., vasárnap
Géza

Program

Budapestre költözik az északi fény!

Ünnepi hangversennyel, az Erzsébet híd kék-fehér színbe öltöztetésével, valamint az északi fényt megidéző fényinstallációval ünneplik Finnország függetlenségének 100. évfordulóját Budapesten.

Az ünnepi hangversenyen vasárnap Jean Sibelius és Toivo Kuula művei mellett Einojuhani Rautavaara madárhangokra komponált Cantus Arcticusa hangzik el, a magyar szerzők közül pedig Kodály Zoltán, Kálmán Imre és Lehár Ferenc jól ismert dallamai szólalnak meg a Zeneakadémián. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát Bogányi Tibor vezényli, az est szólistája Helena Juntunen nemzetközi hírű finn szoprán lesz – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.


A centenáriumi év tiszteletére a Finn Nagykövetség az állam hivatalos zászlaját szimbolizáló kék-fehér színbe öltözteti az Erzsébet hidat, a FinnAgora által megteremtett Aurora Borealis fényinstalláció pedig a Gellért-hegyi vízesésnél látható majd vasárnaptól december 6-ig. A sarki fényt szimbolizáló fényszobor Nagy András és Bordos László Zsolt médiaművészek munkája, amelyet Kasperi Laine finn sound designer zenéje tesz audiovizuális kompozícióvá. A fényművészeti installáció szakmai partnere a Let it be! art agency.

A Suomi – Finland 100 ünnepi év csúcspontja december 6-a, a függetlenség elnyerésének 100. évfordulója. A centenárium tiszteletére világszerte számos ikonikus hely és épület kap december első napjaiban kék-fehér díszkivilágítást.

Kapcsolódó Cikkek

  • Elvis, The Musical

    Elvis, The Musical

    Egy rendkívüli, egyedülálló “élettörténet-musical” érkezik hamarosan Magyarországra, mely bemutatja, hogyan vált a fiúból király.

  • Jön az egyfejű!

    Jön az egyfejű!

    A teljes két felvonásos darab, egyedülálló az országban! Nagyszínházi önmagában forgó díszlettel, eredeti ruhákkal. Az igazi, bábkészítő által engedélyezett 2 méteres Süsüvel, eredeti újrahangszerelt zenével, május 26.