2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Extra

Chipet rakatna a gyerekébe Claudia

Félti gyermekeit Liptai Claudia, ezért még mikrochipet is rakatna nagylányába, Pankába. Erdélyi Mónika és Szögeczki Ági is hasonlóan járna el, Náray Tamás divattervező szerint azonban a gyerek nem egy kutya, így semmiképpen nem lenne szabad ilyet csinálni.

„Ön rakatna mikrochipet a gyermekébe, hogy mindig tudja, hol van?” – így szólt a kérdés a TV2-n futó Appra magyar! című műsorban, ahol a nézők egy applikáció segítségével válaszolhatnak a feltett kérdésekre, a stúdióban pedig a műsorvezető, Liptai Claudia és a meghívott sztárok vitatják meg az adott témát. Szerda este a sztáranyukák és a híres férfiak – Gianni, Szabó Simon színész-rendező és Náray Tamás divattervező – nem értettek egyet ebben a kérdésben.
– Megmondom őszintén, én rakatnék – kezdte Claudia. – Tudom, hogy erre azt lehet mondani: „mégis hogy képzelem, vannak emberi jogai”. De ő a gyerekem, és én rettegek. Nem vagyok hülye, pontosan tudom, hogy vannak jogai, nem nézegetni akarom, hogy épp hol jár. Arról a pillanatról beszélek, amikor esetleg eltűnik, vagy egy olyan helyzetről, amelybe belekeveredik. Addig egyáltalán nem érdekel, hogy hol van. Elhiszem, hogy az van, amit ő mond, nem azt gondolom, hogy nyomkövetőt rakok belé – magyarázta a műsorvezető, mire Erdélyi Mónika azt mondta, hogy teljesen egyetért, és a gyereke születése pillanatában chipet ültettetne a babába, sőt a szeretteibe, szüleibe is. Hasonlóan gondolkodott Szögeczki Ági is, aki szerint minden szülőnek az a rémálma, hogy a gyereke esetleg eltűnik. Szabó Simon színész-rendező és Náray Tamás azonban egyértelművé tette, hogy hiába a félelem, ez nem vezetne jóra.
– Felneveled a gyereked, vigyázol rá, és utána van egy pillanat, amikor el kell engedni, és meg kell benne bízni – mondta Simon.
– Nekem a gyerek nem egy kutya… – vette át a szót Náray. – Ha esetleg elrabolják a gyereket, az emberrablók egy detektorral megkeresik és kivágják a chipet. (…) Amikor kicsi voltam, 10 darab kétforintost kellett magammal vinni, mert akkor bedobós telefonok voltak. Azt mondták apukámék, amikor fellázadtam ez ellen (hogy folyton haza kelljen telefonálni – a szerk.), hogy „Mi adunk neked levegőt, de azt tudni akarjuk, hogy hol veszed” – tette hozzá.
A nézők 64 százaléka egyébként úgy döntött, hogy nem rakatna chipet a gyerekébe, mert az embertelen lenne.


Liptai Claudia és Pataki Ádám
Fotó: Mészáros Diána

 

Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Ők a legjobbak az idén a Filmesek Céhe szerint

  Ők a legjobbak az idén a Filmesek Céhe szerint

  Idén is kihirdette a Hollywoodi Filmesek Céhe az általuk legjobbnak ítélt színészi alakításokat. A jelöltek között ott van a favoritnak számító Gary Oldman, Timothee Chalamet , Judi Dench és Sally Hawkins is, de olyan meglepetés jelöltek is befértek a listába, mint Steve Carrell és Woody Harrelson is.

 • Imádják a szerelmes tiniket a filmkritikusok

  Imádják a szerelmes tiniket a filmkritikusok

  Idén két huszonéves is hazaviheti élete első Oscar-díját a világ filmkritikusai szerint. A kétszeres Oscar-jelölt Saoirse Ronan és az újonc Timothée Chalamet számtalan díjat nyertek már az idei díjátadó szezonban, legutóbb a Chicago-i Filmkritikusok díját.

 • Mindenki odáig van az új Star Wars-filmtől

  Mindenki odáig van az új Star Wars-filmtől

  Szerdán mutatták be a magyar mozik a Star Wars-saga legújabb, immár VIII. részét. Az utolsó Jedik máris minden rekordot megdöntött, a hazai forgalmazók szerint az űreposz korábbi filmjei közül egyikre sem kel el ennyi jegy már elővételben.